Ринок «Львівський» перетворився на руїни: що про це думають лучани. ФОТО

21 Жовтня 2017, 11:37
4187

Уже близько місяця на місці ринку «Львівський» – руїни.

Пінопласт, цегла, старий одяг, сміття – таку картину ви побачите, коли зайдете на територію колишнього ринку. Лишились тільки будиночок жовтого кольору, де сидить охоронець, та 13-ий контейнер, де продавали фрукти та овочі.

Поруч – продовження будівництва багатоповерхівки «Safron», що створює багато шуму та невдоволення сусідів.

Лучани, які живуть поруч, та ті, яким доводиться бачити це кожен день, уже не можуть дочекатися, коли все це скінчиться.

Конфлікт на Львівській розпочався ще влітку, приватний підприємець Руслан Юзва викупив землю на якій розміщений ринок під парковку і тепер підприємцям, які там працювали  потрібне нове місце для торгівлі. 

Ринок знесли і тепер, за словами жителів Львівської, на його місці буде ще одна багатоповерхівка. Думок, як і людей – багато. Тож, що думають лучани про те, що замість ринку стоятиме будинок.

Журналісти Район.Луцьк пройшлись поміж залишками  ринку і зустріли, зокрема, бабусю, яка не відмовилась поговорити, але назвати себе не захотіла.

«Той власник, що збудував цих дев’ять поверхів, все продав, а людей розігнав. Дивіться, яку дорогу хтось поклав. А зараз тут дурдом, одні руїни. І все це сміття летить на нашу вулицю Смірнова, просто під двері».

Мешканка вулиці Смірнова
Мешканка вулиці Смірнова

Залишки ринку «Львівський»
Залишки ринку «Львівський»

Сміття справді багато, та прибирати його не поспішають.


Сміття занесене вітром із зруйнованого ринку
Сміття занесене вітром із зруйнованого ринку

Кіт ніжиться на сонці серед залишків ринку
Кіт ніжиться на сонці серед залишків ринку

Лучанин Віктор запевнив, що знесення ринку зменшить комфортність проживання людей поруч:

«Погано, що той ринок знесли. Тут і близько, бабуся піде собі цибульки, моркви купить, а так що? Було добре, бо там на кожен товар був свій покупець. Можна було і продукти купити, і запчастини, і товари побуту. Тепер на тому місці буде ще одна така висотка, нічого кращого не могли придумати».

Читайте також: Львівська: від ринку залишилася купа мотлоху

Знесений «Львівський ринок»
Знесений «Львівський ринок»

Серед жителів Львівської не усі є прихильниками знесеного ринку. Зокрема, Галині це місце не подобалось.

«Цей ринок був не дуже й корисним. Я скажу вам чесно: тут толком майже й нічого не було, одну горілку продавали. Постійно був шум, а поставили при дорозі пивний магазинчик, то взагалі спокою не було. Я боялася ввечері, коли стемніє, йти сюдою додому.

Але краще б на місці цього ринку побудували якийсь супермаркет чи дитячий майданчик великий, а ще одна така висотка тут не потрібна.

Невже більше немає місць для будівництва? Та багато полів є, хай би там будувались. А то ж дітям з нашої вулиці і навіть з цих багатоповерхівок нема куди вийти».

Жителька мікрорайону Львівська
Жителька мікрорайону Львівська

Все це лежить там близько місяця
Все це лежить там близько місяця

Цим дівчатам ринок подобався і вони хочуть повернути ці «магазини»
Цим дівчатам ринок подобався і вони хочуть повернути ці «магазини»

Та найбільше не пощастило людям, котрі живуть близько діючого будівництва. Лучанка Оксана, яка живе неподалік, ділиться емоціями:

«Ми живемо майже за цією новою багатоповерхівкою, і цей шум вже просто неможливо витримати. Не хочеться й уявляти, що ще одну таку на місці ринку будуть будувати. Краще б цей ринок там залишився».

Одна багатоповерхівка вже збудована
Одна багатоповерхівка вже збудована


Лежать і викорчувані корені дерев
Лежать і викорчувані корені дерев

Ближче до дороги журналісти зустріли жінку з дитиною і запитали, як тут їй живеться.

«Те, що зараз тут коїться, не може подобатись, я хочу прогулятись з дитиною, а тут крім того, що машини постійно їздять, ще й будують, бруківку кладуть. Краще б не чіпали цей ринок».

Мама з дитиною, яким уже надоїв постійний шум
Мама з дитиною, яким уже надоїв постійний шум

Працівники, які облаштовують двір бруківкою
Працівники, які облаштовують двір бруківкою

Чоловіки ж, які облаштовують двір бруківкою, говорять, що не заглиблювались в історію цього будівництва і є просто робочими.

 «Ми не в курсі що тут добре, чи погано. Ми просто кладемо бруківку, сьогодні в одному місці, завтра в іншому. Був один випадок, коли приходили люди зі скаргами, поліцію викликали, але коли приїжджали, то показували документи і нас ніхто не чіпав», – розповідає один з них.

1


Ринок знесли, та на цьому скандальна історія не завершується. Її продовжила тема «А куди ж перенести ринок?».

Місце, яке пропонують для створення торгових точок підприємці, розмістилось неподалік, на вулиці Львівській, 112. Та і тут не обійшлось без проблем.

Місцем для торгівлі підприємці пропонують територію за адресою Львівська, 112
Місцем для торгівлі підприємці пропонують територію за адресою Львівська, 112

Власник земельної ділянки Юрій Крищук дає дозвіл на розміщення 19 МАФів. Та жителі цього мікрорайону навіть і слухати не хочуть про сусідство з ринком.

«Переносити ринок на Львівську, 112, взагалі нехороша ідея. Який ринок може бути серед спального району? Тут будинки людей, де хтось має трошки клумби своєї, городини, облаштувались одним словом. Тут тихо, а що буде коли тут буде базар? Я категорично проти, ринку тут не місце», – говорить лучанка Людмила, яка проживає неподалік.

Серед причин спротиву є ще одна – це торгівля алкоголем.

«Там з самого ранку збирались усі, хто любить випити. Я не хочу щоб біля нас була ця антисанітарія й п’яні мужики», – ділиться проблемою молода мама Катерина.

Зараз оглянути територію на Львівській, 112, неможливо – все обгороджено високим парканом, а заглянути через щілину не дають собаки, які гуляють на закритій території.

Мешканці Галині не подобається присутність собак:

«Цей чоловік запустив сюди дві великі собаки, то якщо йдеш близько того паркану і говориш – злякаєшся точно, бо підбіжать і почнуть гавкати. Діти маленькі не можуть заснути, бо собаки «співають» цілу ніч».

На території гуляє два великих собаки
На території гуляє два великих собаки

Тож, ситуація на Львівській не вирішується, а лише загострюється.

Підприємці бояться, що місця для торгівлі не знайдеться, а мешканці не хочуть нового сусіда з іменем «Львівський ринок». Тож на даний момент доля невеликого «базарчика» так і залишається невизначеною.


Руїни на ринку «Львівський»
Руїни на ринку «Львівський»

Коментарі
23 Жовтня 2017, 09:30
Там не мешканці мікрорайону проти а одні сусіди проти,не можуть собі ціни зкласти. <br/>А магазини там насправді дійсно потрібні!
23 Жовтня 2017, 11:54
Я ТАМ ПОБУДУЮ ЩЕ ОДНУ АПТЕКУ
24 Жовтня 2017, 01:25
Ні,там буде ще одна церква!
01 Листопада 2017, 23:15
А також нотаріальна контора і стоматологічний кабінет, яких так мало в місті. :)
10 Листопада 2017, 22:02
Мальовничі руїни. Залишити, як пам'ятку місцевого нехлюйства !
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром