«Завдання Волинської обласної лікарняної каси – допомагати людям!», – Дмитро Глазунов

28 Вересня 2017, 16:36
3716

Волинська обласна громадська організація «Волинська обласна лікарняна каса» працює із 2004 року і налічує до 10 тисяч членів. За цей період тисячі волинян полікувалися і обстежилися, а сотні життів – врятовані. За цими цифрами стоять конкретні прізвища.

Голова правління ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов розповідає: «Я створив Волинську обласну лікарняну касу і сказав людям: «Беру управління і усю відповідальність на себе». І за 13 років роботи я тих людей, які мені повірили, не підвів. Були дві серйозні кризи 2009 і 2014 років, коли конкуренти авралом піднімали внески, скорочували медичні програми,  призупиняли обслуговування своїх членів, потім шукали винних і т.п. Ми ж, завдяки виваженій фінансовій політиці і чистоті пройшли ці періоди достойно.

Основні принципи роботи. Система роботи солідарна. Сьогодні здоровий платить за хворого, потім навпаки. Кошти, використані понад власні заощадження, нам повертати не потрібно, навіть якщо член значно перевикористав сплачені внески.

Здорові, які не користуються послугами, не повинні заздрити хворим. Але і для здорових є багато переваг, зокрема, якщо протягом трьох років людина не користувалася послугами, тоді ми повертаємо їй половину сплачених внесків у вигляді доплати до санаторно-курортного лікування або зубопротезування.

Можна профілактично обстежитись в приватних закладах «Благомед», «Україно-німецька лабораторія», «Гемомедика», «Дивосил», «Центр хірургії ока професора Загурського». Сплачені кошти не пропадають, а працюють на людину, допоки вона платить внески. Загальний внесок - 50 грн, якщо інший розмір не передбачений договором з підприємством.  

Умови регулярно доводять до членів через профкоми, адміністрації, відповідальних осіб. Контроль за лікарським призначенням здійснюють довірені лікарі, що унеможливлює невиправдані призначення, а ліки старші медсестри принесуть в палату. Саме їм треба пред’явити квиток при поступленні, в приватних - на рецепшині. На членському квитку зазначені порядок дій, контакти, «гаряча лінія».  Після завершення лікування пацієнт підписується в отриманні ліків. Це найкращий контроль.

Протягом останніх років стабільні надходження і витрати. Із близько 2,7 млн. грн. щорічних надходжень, 2, 2 млн. грн. йдуть на основну статутну діяльність. До 20 % складають адміністративні витрати, що дозволяє закон і конференція. Ніяких пірамід, усі кошти розподіляються рівномірно і зрозуміло для людей. Не згоден з конкурентами, які акумулюють мільйони, і  при цьому вимагають повертати їм кошти, витрачені на лікування.

Для тих, хто лікується та обстежується в Луцькій міській лікарні, компенсація тимчасово здійснюється за чеками. На жаль, лікарня в особі головного лікаря Лариси Духневич розірвала договір на обслуговування. Луцька міська лікарня і Волинська обласна лікарняна каса - це два окремих суб'єкти господарювання і немає юридичних підстав змусити її укласти з нами договір.  Однак, у цьому є і свої плюси. Люди можуть купувати ліки там, де дешевше.

На жаль, за усі роки незалежності ми так і не спромоглися створити страхову медицину. Мені  боляче дивитись, коли люди з простягнутою рукою просять допомогу на лікування, щоб вижити. А в цей час,  окремі керівники, на яких державою покладені відповідні функції, використовують їх здебільшого для меркантильних інтересів. А відтак, моє завдання-допомагати людям!»

 

Голова правління ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса»

Дмитро ГЛАЗУНОВ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром