Надувні іграшки та мішки на головах: у Липинах діти вчаться за оновленою програмою

22 Вересня 2017, 07:22
8873

Технологія «Навчання в русі» вже кілька років діє в Україні. Її завдання – зміцнити здоров’я школярів та підвищити їх фізичну витривалість. Липинська ЗОШ тільки почала впроваджувати у навчальний процес ці інновації.

Урок цьогорічних першачків у Липинській ЗОШ І-ІІІ ступеня починається надуванням іграшки. Протягом заняття діти двічі роблять вправи на фізкульт-хвилинці, а за правильну відповідь на запитання вчителя крутяться, присідають, і тільки тоді знову сідають за парти. Це та багато іншого є вимогою спеціальної програми, до якої з початку навчального року долучилася школа.

Батьків майбутніх першокласників попередили, що окрім підготовки шкільного приладдя, їм ще потрібно пошити спеціальні мішечки з йодованою сіллю всередині. Мішечки діти триматимуть на голові, аби розвинути правильну поставу. Також для формування постави у школі скасували таке відоме всім розміщення рук на парті. Тепер замість того, аби скласти руки одна на одній перед собою, учні кладуть руки на парту, витягуючи їх горизонтально.

1

1







1

1

Для розвитку дихання на початку уроку першачки надувають фігурні іграшки.


1



1

Використовують під час уроку і звичайні грецькі горіхи. Ними учні розминають пальці, які втомилися від письма.

1

Директор школи Валентина Коменда каже, що все частіше при розподілі на уроках фізичного виховання учні потрапляють у так звані «спецгрупи» зі зменшеним навантаженням. Це говорить про те, що фізичне здоров’я дітей в останні роки погіршується.

Дати дітям здоров’я так само, як подати новий матеріал з предмету, на жаль, неможливо. Тому завданням школи є ненав’язливо пропагувати здоровий спосіб життя та сприяти тому, аби учні самі захотіли бути здоровими та активними.

2

«Ми завели спеціальні рухові щоденники, в яких батьки перед навчальним роком вписують показники ваги, скільки разів дитина може присісти, скільки відбити м’яч від підлоги. Після закінчення семестру показники знову зніматимуть, і вже ми разом із батьками дивитимемося, чи є якісь зміни», – розповідає директор.

1

1



Проект передбачає комплексний підхід. Окрім роботи у школі, вчителі працюють з батьками і спільно намагаються впровадити здорову лінію у програму навчання і розвитку першокласників.

Сьогодні у школі 43 першачки. Протягом наступних років програма буде змінюватися залежно від вікових особливостей дітей-учасників. Однак, в основі діяльності школи нарівні з освітньою діяльністю відтепер буде боротьба за фізичне здоров’я учнів. 

 

Людмила РОСПОПА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
22 Вересня 2017, 15:15
Хороша методика
22 Вересня 2017, 21:37
З таким чудовим керівником оживає не лише навчальний процей, а й уся школа!!!
23 Вересня 2017, 03:38
Методика цікава, але мене цікавить одне питання: фігурні іграшки змінються кожного дня (але тоді це є дещо економічно накладно), чи вони якось знезаражуються? Адже ротова порожнина, а саме слюна є джерелом різноманітних інфекцій, а також поживним середовищем для їх розмноження.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром