Луцьк 1925 року на фото

18 Серпня 2017, 08:30
4730

Представляємо вашій увазі кілька цікавих світлин міста Луцька середини 1920-х років. Більшість виглядів міста є вже багатьом із вас знайомими.

Проте в фотопідбірці вартує особливої уваги перше фото, на якому зображена панорама на браму сучасного Кафедрального собору Святої Трійці, що знаходиться в центрі нашого міста. Сьогодні брама має абсолютно інший вигляд.

В 1920-х роках, після утворення воєводства, місто відразу почало відбудовуватися після серйозних воєнних руйнувань. В Луцьку споруджується багато нових будівель для новоутворених воєводських і міських установ. Зведені у той час будівлі переважно у стилі тогочасного популярного конструктивізму.

Будуються цілі житлові дільниці для офіцерів та держслужбовців. З того ж періоду походить переважна забудова вулиць Кривий Вал, Винниченка, Сенаторки Левчанівської, Ярощука, Шопена. У місті відкриваються польські та європейські банки, численні торговельні фірми, летовище. Тоді ж були прокладені мережі водопостачання і каналізації, побудовано дві електростанції, прокладалися нові й покривалися бруківкою центральні вулиці.








 
 
Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО
Коментарі
18 Серпня 2017, 14:40
Світлина з видом на собор просто шик.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром