Цілодобовий шум, дим та лайка: люди потерпають від неадекватного сусідства «Спортлото»

21 Квітня 2017, 14:07
6174

Мешканці будинку на проспекті Відродження, 11, майже рік борються із незаконним гральним закладом, який за цей час уже встиг змінити три назви.

Проблема функціонування незаконних гральних закладів на території Луцька не нова. Найбільше лучани скаржаться на подібні об’єкти, які розташовані у спальних районах міста. Адже цілодобова робота закладів такого типу робить нестерпним життя сусідів.

Нагадаємо, Район.Луцьк писав про те, як діє гральна схема в обласному центрі Волині.

Неодноразово питання незаконного функціонування об’єктів грального бізнесу порушували як представники громадськості, так і депутати міської ради.

Проте, начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олег Кічук наголошував, що боротьбу з гральним бізнесом гальмують прогалини в законодавчій базі.

Чи не найбільшою проблемою у викритті подібних об’єктів, за словами Кічука, є те, що викликані правоохоронці не мають права оглянути приміщення без дозволу власників. Доки дозвіл на проведення обшуку підготовлюють, заклад уже припиняє свою діяльність, щоб потім, як показує практика, знову її відновити, але уже під новою назвою.

Тим часом жителі міста б’ють на сполох – незаконному гральному бізнесу не місце на вулицях обласного центру Волині, тим більше, у спальних районах.

НЕСТЕРПНІ СУСІДИ

Одними з тих, кому не пощастило мешкати поряд із закладом грального бізнесу, є жителі будинку №11, що на проспекті Відродження. У стінах однієї з квартир будинку функціонує «Спортлото». Таке сусідство не на жарт заважає людям, які змушені цілодобово терпіти гамірні компанії. Крім того, контингент закладу такого типу спонукає людей боятися за своє життя та здоров’я.

Місцеві розповідають, що заклад відкрили на початку вересня 2016 року.

«Звісно, усім мешканцям таке сусідство заважає. Постійний шум і крик. Буває, що й у вікна стукають. А квартири, що знаходяться безпосередньо біля закладу, взагалі постійно задимлені», – нарікають мешканці будинку.

Поскаржитися на нестерпне сусідство люди вирішили поліції. Як зазначають місцеві жителі, приблизно в кінці лютого 2017 року на місце приїжджали правоохоронці.

«Тоді винесли апаратуру, адміністратору навіть довелося «швидку» викликати. Після чого вони покинули заклад, і приблизно тиждень було закрито, але відвідувачі ще довго ходили і стукали у вікна жителям», – розповідають лучани.

Проте, надовго позбутися сусідів не вдалося. Уже через тиждень апаратуру до закладу повернули і відновили роботу, утім, назву об’єкта уже змінили. За словами місцевих, назву закладу за час його існування змінюють уже втретє.

«Перша вивіска була просто «Інтернет-клуб», потім називалося «Он-лайн», тепер – «Спортлото». А те, що там ніяке не лото, а гральний бізнес – то точно», – впевнені жителі.


 

ЧИ Є ДОЗВІЛ?

Дозволу на роботу подібного закладу, за словами мешканців будинку, у власників немає. Під час зустрічі з жителями один зі співвласників зміг надати документи на харківський заклад, проте дозволу на функціонування «Спортлото» за луцькою адресою у дирекції об’єкта не знайшлося.

Відповідно до рiшення Луцької міської ради вiд 26 лютого 2015 року «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька», комп’ютерні та інтернет-клуби можуть працювати з 8:00 до 22:00.

Аби з'ясувати, чи є дозвіл у «Спортлото» на цілодобове функціонування, ми звернулися до міської ради.

У відповіді на запит нам повідомили, що керівництво закладу «Спортлото», що на Відродження, 11, не зверталося до Луцької міської ради щодо погодження режиму роботи об’єкта.

У свою чергу, здійснення господарської діяльності без погодження режиму роботи є порушенням вищевказаного рішення. За це дирекція закладу може нести адміністративну відповідальність згідно зі статтєю 182 КУпАП.

У зв’язку з цим, у міськраді запевнили, що надіслали лист щодо контролю за дотриманням режиму роботи у закладі на Відродження, 11, до поліції.


 

ТАЄМНИЦЯ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ

Проте інформацію про перебіг розслідування у поліції розголошувати відмовляються. У відповіді на інформаційний запит до ГУНП у Волинській області зауважили, що наразі здійснюють досудове розслідування кількох кримінальних проваджень за ознаками складу злочину за фактами заняття гральним бізнесом.

У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень здійснюють перевірку функціонування гральних закладів  та фіксують виявлену незаконну діяльність.

Розголошувати інформацію щодо документування можливої діяльності грального закладу за адресою Відродження, 11 не можуть, адже, як вказують у відповіді, це є таємницею досудового розслідування.


 

***

Тим часом, 21 квітня, міська влада звернулася до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Голови Служби безпеки України Василя Грицака, в.о. Голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги, начальника управління Служби безпеки України у Волинській області Юрія Фелонюка та начальника Головного управління ДФС у Волинській області Світлани Савчук з проханням провести перевірку діяльності на території міста об'єктів миттєвої лотереї, інтернет-закладів, де можливі факти ведення грального бізнесу, який заборонений в Україні.

Тож наразі лучанам лишається лише сподіватися, що незаконні заклади грального бізнесу на території обласного центру Волині таки вдасться ліквідувати. Адже подібні об’єкти не лише заважають жителям, а й створюють реальну небезпеку, особливо для молоді.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
21 Квітня 2017, 20:28
Люди чому мовчите, чому не підтримуєте своїх у боротьбі з мафією,тільки разом зможемо зрушити з місця.Батьки, жінки пишіть про те що у вас болить, адже вас обдирають безрукі злодії ,а ви мовчите.
22 Квітня 2017, 02:26
л.українки,9 !!!!!!
22 Квітня 2017, 10:57
Ці всі заклади є власністю колишніх мусоров та і діючих
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром