У Луцьку хочуть відкрити реабілітаційний центр для дітей з порушеннями слуху

18 Жовтня 2018, 15:59
2944

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко зустрівся з представниками громадської організації «Равлик у долоні», які пропонують відкрити в Луцьку реабілітаційний центр для дітей з порушеннями слуху.

Це відбулося 18 жовтня, — повідомили в прес-службі ОДА.

Громадська діячка Ірина Перець повідомила, що діти з порушеннями слуху потребують фінансування з обласного бюджету.

«Одна система цієї кохлеарної імплантації коштує 800 тисяч гривень. Для батьків це не підйомна сума. В області 21 дитина потребує операцію, вони стоять на черзі, з них 7 в Луцьку. Багато дітей досягли критичного віку, вони негайно повинні пролікуватися», — розповіла вона.

Олександр Савченко зауважив, що представники громадських організацій повинні давати ідеї не лише, куди витрачати кошти, а як заробити.

Відтак, представники ГО запропонували на базі обласної дитячої лікарні облаштувати реабілітаційний центр для хворих дітей. Там вже проводили такі операції, а після них можна проводити платні навчання. Також стало відомо, що є напрацьована відповідна Програма, проте вона потребує вдосконалення.

«Ми однозначно готові допомогти та підтримати. Допрацьовуємо програму та cпробуємо віднайти кошти», — резюмував голова ОДА.

Читайте також: «Воротнів» — місце, де відпочиває душа

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024