Як у Луцьку вітали прикордонників

18 Жовтня 2018, 14:14
Луцькому прикордонному загону — 26 4428
Луцькому прикордонному загону — 26

На території Луцького прикордонного загону відбулися урочистості з нагоди 26-ї річниці створення військової частини.

Привітати військовослужбовців прийшли владці, духовенство, родичі та товариші, — повідомили в міській раді.

Луцький загін прикордонного контролю було створено 20 жовтня 1992 року згідно наказу Голови Державного Комітету у справах охорони державного кордону України командувача Прикордонними військами України №0111. Сьогодні Луцький прикордонний загін силами 13 відділів прикордонної служби забезпечує охорону 545, 5 км державного кордону в межах Волинської та Рівненської областей у семи контрольованих прикордонних районах — Рокитнівський, Дубровицький, Зарічненський, Любешівський, Ратнівський, Шацький, Любомльський. Пропуск громадян здійснюється у 16-ти пунктах.

Першим привітав воїнів-прикордонників та благословив на успішне виконання завдань митрополит Луцький та Волинський Михаїл. «Ви не лише охороняєте кордони нашої держави, а й піклуєтеся про завтрашній день усіх українців. Ви охороняєте мир на Волині, сміливо відстоюєте наші кордони й у зоні бойових дій, не шкодуючи власного життя. Щира вдячність вам за це», — наголосив владика Михаїл.

Перший заступник начальника прикордонного загону, підполковник Іван Яблонський розповів про історію створення загону, його основні досягнення за роки роботи, не оминувши при цьому трагічні події 2014-го року, пов'язані із початком Антитерористичної операції на Сході України. Участь в АТО взяли понад 800 чоловік особового складу прикордонного загону.

Присутні згадали хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за цілісність та незалежність нашої держави та поклали квіти до пам'ятного знаку, встановленого з нагоди 20-річчя заснування Луцького прикордонного загону.

Сьогодні ж Луцький прикордонний загін розпочинає 27-й рік несення служби, надійно захищаючи державний кордон України, вкладаючи свій вагомий внесок у європейський напрямок розвитку держави.

Читайте також: На Театральному майдані виступив зведений оркестр військових частин



















 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024