Волиняни можуть передати показник електролічильника по sms

18 Жовтня 2018, 14:51
SMS, особистий кабінет, кол-центр, електронна пошта і навіть Телеграм – способи передачі показників електролічильника. 21806
SMS, особистий кабінет, кол-центр, електронна пошта і навіть Телеграм – способи передачі показників електролічильника.

SMS, особистий кабінет, кол-центр, електронна пошта і навіть Телеграм – ПрАТ «Волиньобленерго» запроваджує різноманітні способи прийому показників електролічильника.

Найбільш швидким та інформативним способом передачі показників електролічильника, а також отримання усієї необхідної інформації щодо розрахунків, є реєстрація в особистому кабінеті побутового споживача на сайті компанії https://energo.volyn.ua/home за допомогою інтернету.

Для споживачів, які  не мають можливості скористатися цим способом, передбачено низку сервісів:

  • електронною поштою [email protected]
  • «Telegram»  @pokazy_lutsk_bot
  •  за номером телефону кол-центру  0-800-21-01-31 (номер безплатний, багатоканальний).

На жаль, технічні та часові обмеження не дають нам можливості успішно прийняти всі дзвінки, які надходять на гарячу лінію кол-центру, що викликає невдоволення багатьох споживачів.  Приміром, за останній місяць на гарячу лінію надійшло 90 тис. дзвінків. В зв'язку з цим, ми запроваджуємо ще один сервіс передачі показників – за допомогою SMS-повідомлення з мобільного телефону.

Ідентифікація споживача відбувається за номером мобільного телефону, з якого передається SMS-повідомлення з показами електролічильника, тому спочатку цей номер потрібно зареєструвати в системі.

Покрокова інструкція, як передати покази за допомогою SMS:

1. Спочатку необхідно зареєструвати ваш номер телефону в системі.

Для реєстрації на номер 093-177-00-67 потрібно надіслати SMS-повідомлення (вартість SMS-повідомлення згідно із діючими тарифами вашого оператора) з таким текстом: «№ особового рахунка*№ будинку*остання оплата».

Приклад: 521000001*125*13,50

1

*     якщо ви проживаєте в багатоквартирному будинку, 
теж вказуйте тільки номер будинку без номеру квартири;
**   копійки в сумі останньої оплати відділяйте комою;

2. Oчікуєте SMS з підтвердженням реєстрації.

 У відповідь на SMS, яку ви надіслали на першому етапі, вам надійде підтвердження реєстрації –  повідомлення з текстом «Зареєстровано особовий рахунок номер особового рахунка».

Приклад повідомлення про успішну реєстрацію в системі
Приклад повідомлення про успішну реєстрацію в системі

 

SMS-підтвердження реєстрації, як правило, приходить відразу. Якщо таке SMS не надійшло, можливо, ви зробили помилку у першому етапі. Переконайтеся, будь ласка, що формат надісланого SMS-повідомлення та адресат відповідають наведеному вище розділу інструкції.

3. Передача показів лічильника.

Щоб передати покази лічильника, потрібно надіслати SMS-повідомлення на вже знайомий номер 093-177-00-67 з текстом: 

• для однозонного приладу обліку1# покази приладу обліку
Приклад:1#75420

• для двозонного приладу обліку:1# покази приладу обліку день/ніч
Приклад: 1#1250/1730

• для тризонного приладу обліку:1# покази приладу обліку пік/напівпік/ніч
Приклад: 1#1324/125/444

Вартість SMS-повідомлення згідно із діючими тарифами вашого оператора.

Приклад повідомлення для двохзонного електролічильника
Приклад повідомлення для двохзонного електролічильника

 

4. Дізнаємося вартість спожитої електроенергії.

Якщо надісланий показник внесено на ваш особовий рахунок, приходить підтвердження з текстом «Показ прийнято». Коли ж надісланий показник буде меншим за попередній фактично знятий, він не вноситься на ваш особовий рахунок. У відповідь вам приходить SMS-повідомлення з текстом «Покази не прийняті» та інформація про останні зафіксовані покази лічильника.

Приклад отриманого SMS-повідомлення з підтвердженням прийняття показів та вартістю використаної електроенергії
Приклад отриманого SMS-повідомлення з підтвердженням прийняття показів та вартістю використаної електроенергії

Звертаємо увагу, що покази приладів обліку, зазначені у SMS-повідомленні, реєструватимуться датою надходження повідомлення.

Якщо у вас є кілька особових рахунків, для користування SMS-сервісом додатково використовується три останні цифри з номеру особового рахунка. Наприклад, для особового рахунка 521000001 потрібно подати показник 1258 відповідно текст повідомлення матиме вигляд «001*1#1258», для особового рахунка 538999125 потрібно подати показник 5963, тому необхідно вводити «125*1#5963».

Зауважимо, що в жовтні SMS-сервіс працюватиме у тестовому режимі. Якщо у вас виникатимуть труднощі із передачею показів, ви можете звернутися по допомогу до працівників Центру обслуговування клієнтів або у місцеву філію ПрАТ «Волиньобленерго», яка вас обслуговує.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024