Лучанин отримав довічне за вбивство та розбій

18 Жовтня 2018, 10:59
1486

Лучанин спільно із мешканцем Ужгорода вбили двох людей.

Чоловіка засудили до довічного ув’язнення, – повідомляють у прес-службі Закарпатської області.

Так, під час досудового розслідування встановлено і вже в судовому засіданні доведено, що раніше судимі обвинувачені (один – ужгородець, інший – мешканець м. Луцьк), у березні 2007 року на Волині, за попередньою змовою, умисно вчинили розбійний напад на місцевого таксиста.

Задушивши чоловіка, нападники забрали його автівку та деякі особисті речі загальною вартістю близько 40 тис грн.

Після цього на початку квітня 2007 року чоловіки вже в Ужгороді, за попередньою змовою, напали на продавця торгового павільйону та, погрожуючи вогнепальною зброю, забрали з собою продукти харчування. 

У подальшому, ввечері цього ж дня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, злочинці вчинили розбійний напад на мешканця одного з сіл Ужгородського району, в ході якого застрелили його. Заволодівши коштами потерпілого, обвинувачені намагались забрати і його автівку, проте їх викрили та затримали правоохоронці.

Відразу після затримання чоловікам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дії обвинувачених кваліфіковано за п.п. 6, 12, 13 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство за обтяжуючих обставин), ч.4 ст.187 КК України (розбій за обтяжуючих обставин), ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом за обтяжуючих обставин).

Відтак, судовою колегією за сукупністю злочинів вбивць засуджено до покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024