Кол-центр «Луцькводоканалу» приймає до 10 тисяч показників у дні пікових навантажень

18 Жовтня 2018, 10:02
Кол-центр 1908 Джерело: Фото ілюстративне
Кол-центр

У «Луцькводоканалі» кажуть: аби не створювати надмірного ажіотажу, варто подавати показники завчасно, починаючи із 20 і до 3 числа кожного місяця за телефоном (0332) 28-40-40.

У ці періоди кол-центр працює без вихідних із 8:00 до 20:00. Подані в цей період показники будуть відображені у рахунках на оплату, — повідомили на підприємстві.

Кілька місяців тому в Луцьку впровадили роботу сучасного кол-центру комунального підприємства «Луцькводоканал» для полегшення приймання показників лічильників водопостачання та водовідведення для тих споживачів, які хочуть мати нарахування за фактично використані послуги. Функціонування кол-центрів є вимогою державного регулятора НКРЕКП. Кол-центр – один із можливостей подати показники, по яких проводиться нарахування і які відображаються в рахунках КП «Луцькводоканал». Такий варіант подачі показників вподобали більше 16 тисяч споживачів. Загалом щомісяця підприємство отримує близько 70 000 показників зі 100 000 лічильників холодної та гарячої води, які знаходяться на обліку. На жаль, близько 20 000 споживачів досі не встановили індивідуальних засобів обліку.

У період із 20 по 3 число кожного місяця працюють 36 телефонних ліній за номером (0332) 28-40-40. Пікове навантаження на телефонні лінії кол-центру припадає на останні дні подачі показників, а в межах робочого дня –  в першій половині. Відповідно, простіше і швидше подавати показники лічильників одразу після 20 числа кожного місяця, не чекаючи завершення визначеного періоду, а також у вихідні та у вечірні години. Практика показує, що у понеділок кількість поданих показників більша у 15 разів, порівняно із вихідним днем.

Як працює система прийому показників? За наявності вільного оператора споживача з’єднають одразу. Якщо ж водночас надходять більше 12 телефонних дзвінків, у такому випадку виклик абонента ставиться в чергу. Телефоном абоненту повідомляють його номер у черзі через кожні 30 секунд. У цей час класти слухавку не потрібно, а коли надійде черга абонента, відбудеться автоматичне з’єднання. Як правило, додзвонитись на лінії кол-центру дещо складніше саме в перших числах кожного місяця, тому краще не затягувати із подачею показників до останніх чисел. У найбільш завантажені дні середній час очікування на лінії абонента складає близько 2 хвилин і 30 секунд. Якщо водночас на лінії кол-центру входять більше 36 телефонних дзвінків, інші абоненти в чергу не ставляться, про що свідчать короткі гудки. Якщо ж протягом семи хвилин з’єднання із оператором не відбулося, дзвінок завершується.

Що робити у випадках, коли всі лінії зайняті? Недоцільно безупинно набирати номер кол-центру, краще зателефонувати у вечірній час, або у вихідні дні.

Якщо лінія зайнята досить тривалий період, це означає, що абоненти можуть подавати показники не тільки своїх лічильників, але і показники родичів чи сусідів, а подекуди й цілого під’їзду. Така практика серед лучан є досить поширеною.

Робота кол-центру передбачена для споживачів, які мають стаціонарні телефони, не мають доступу до Інтернету і не використовують сучасних гаджетів. Про сучасні способи подачі показників повідомлялось у статті.

А якщо споживач не надав фактичних показників у визначений термін? Ніякої проблеми у цьому немає. В такому випадку кінцеві показники лічильників визначить підприємство у відповідності до ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», виходячи із середньомісячного споживання за останні 12 місяців. КП «Луцькводоканал» автоматично змінить показник на величину середнього споживання. Враховуючи, що обсяги водопостачання і водовідведення не мають суттєвих коливань упродовж року, показник, який визначить підприємство, практично завжди відповідає показам лічильників. Споживачі, які переконалися в цьому і зрозуміли порядок нарахувань, подають показники приблизно раз на пів року. Тобто кожному споживачу, який має лічильники, нарахування будуть проведені не залежно від того, чи були подані показники. Такий спосіб гарантує кожному споживачу збереження усіх соціальних гарантій, пільг та субсидій у частині оплати комунальних послуг.

Читайте також: «Волиньобленерго» вимагає від «Луцькводоканалу» сплатити борг

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024