Осінь на харчовій плівці: у Луцькій художній школі посвятили першокласників

17 Жовтня 2018, 20:24
Посвята у першокласники 6176
Посвята у першокласники

Посвята у першокласники Луцької художньої школи видалася по-осінньому затишною. 

Тепле сонце, жовте листя навколо та приємна атмосфера творчості зробили свято першокласників теплим і «домашнім». У художній школі цього року навчатиметься ще 120 нових учнів. Це діти віком 10-11 років. Вони навчатимуться у восьми групах, по 15 дітей у кожній.

На посвяту вони зібралися у середу, 17 жовтня на маленькому подвір'ї перед школою. Урочистості заходу надала присутність секретаря Луцькради Григорія Пустовіта та начальниці департаменту культури Тетяни Гнатів. Учнів швидко по черзі привітали спешу директор навчального закладу, потім – Григорій Пустовіт. Заступниця директора з навчальної роботи роздала керівникам груп заліковки та ознайомчі флаєри. 

Далі почалося найцікавіше. 

У садку школи під ногами приємно шурхотіло сухе листя. Сонце пробивалося крізь гілки дерев, стаючи золотим від кольору світу навколо. Між темними і вологими стовбурами осінніх дерев туго натягнули харчову плівку. Сьогодні вона буде простором, на якому учні повинні проявити свою фантазію і винахідливість. 

Вони малюватимуть осінь. Для цього в них є всього три кольори, свіжі пензлі і простір плівки між деревами.

За командою директора творчість починається. Мазок за мазком, на плівці виростають дерева і гриби, з'являються сонце, кіт, прапор України, яблуко та силует оленя. Діти малюють кожен своє, а проте разом творять фантастичний килим асоціацій, що їх викликає осінь. 

Вчителі стоять поруч, направляють кисті і готуються до роботи з майбутніми художниками.





























Читайте також: До Луцька приїхали художники з Литви.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024