Рекреаційну зону біля Луцька на вихідних «затопило море» туристів

17 Жовтня 2018, 15:00
Рекреаційна зона Ківерцівського лісгоспу на вихідних стала туристичною Меккою 4669
Рекреаційна зона Ківерцівського лісгоспу на вихідних стала туристичною Меккою

Тепла осінь не перестає дарувати можливість відпочинку на природі. Тому особливо у вихідні волиняни масово йдуть до лісу.

Про це повідомляється на сайті Волинського ОУЛМГ.

У ці вихідні – 13-15 жовтня – у рекреаційних пунктах побували тисячі відпочивальників. Звісно, в результаті лісівники щоранку протягом цих днів прибирали сотні мішків сміття. Але переважно це були акуратно зібрані та зав’язані пакунки, що стояли біля смітників.

«Приємно, що для комфортного відпочинку на природі люди все частіше обирають спеціально облаштовані лісівниками зони рекреації.  І що неабияк приємно – відпочинок у лісі стає дедалі цивілізованішим та культурнішим. Без розкиданого довкола сміття та пошкоджених альтанок. Тож щиро дякуємо всім волинянам та гостям нашого лісового краю, які цінують працю людей у зеленій формі», – зазначають у Волинському ОУЛМГ.

Особливою популярністю вже традиційно користується територія Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ». Лише 14 жовтня там побували більше 700 людей – прогулювалися пішки та на велосипедах. Тож Воротнів по праву можна вважати лісовою туристичною Меккою Волині.

Усі бесідки та столи протягом дня були зайняті і в рекреаційному пункті «Діброва», що в селі Гаразджа Луцького р-ну (ДП «ВЛСНЦ»).

Не менш затребуваними виявилися зони рекреації, що розміщені на трасі Луцьк-Маневичі. «Пролісок» (ДП «Ківерцівське ЛГ» та «Поляна казок» (ДП «Колківське ЛГ») також щодня у ці вихідні були наповнені відпочивальниками.

Відпочинок на природі є не менш улюбленим для жителів Любомльського, Шацького, Ратнівського, Ковельського, Камінь-Каширського та інших районів.

Нагадаємо, що загалом у лісах Волині – 115 великих рекреаційних пунктів та 655 малих зон відпочинку. Всі вони створені та утримуються в належному стані винятково стараннями лісівників. У кожній із таких зон рекреації – свій комфорт та затишок. І так хочеться, щоб ці місця відпочинку якомога довше залишалися у такому ж стані, – йдеться у повідомленні Волинському ОУЛМГ.

Зі свого боку лісівники Волині обіцяють не зупинятися на досягнутому та щороку поповнювати наші ліси новими оазами комфорту для спілкування з природою.

 












Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024