«Складається враження, що гроші не повинні освоїтись», — голова ОСББ про фінансування програми в Луцьку

17 Жовтня 2018, 08:35
Олег Федіна 1574
Олег Федіна

Депутатська комісія, яка має розподілити кошти на округи, які не мають своїх депутатів, безуспішно зібралася втретє за рік для розгляду цього питання. Нарешті, посеред жовтня, комісія вирішила оглянути прибудинкові території з цих округів, щоб визначити, на які об'єкти варто виділяти кошти. Громадськість вважає, що такими діями депутати навмисне затягують час, щоб взагалі не виділити фінансування на цю програму.

Вчергове комісія з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження зібралася 16 жовтня, — пише ІА Конкурент.

Депутат та голова комісії Андрій Козюра сказав, що варто подивитися, на що спрямовуватимуть кошти.

«Треба поїздити по тих дворах і побачити, що там треба, а тоді ми зробимо помітки і задаватимемо питання. Нам треба глянути своїми очима. Адже для когось гойдалка й пісочниця — це відсутність дитмайданчика, а для когось — це цілий майданчик», — сказав Андрій Козюра.

Депутат із фракції «УКРОП» Юлія Дацюк погодилася з тим, що варто спочатку поїхати і подивитися на ті двори, а потім приймати рішення.

Також на комісію запросили голів ОСББ, що розташовані на округах без депутатів, які висловили своє незадоволення тим, що заявки на облаштування майданчиків були подані ще в квітні, а коштів до сьогодні так і не виділили.

Голова ОСББ «Альянс-Луцьк» Олег Федіна сказав, що у більшості голів ОСББ складається враження, що все спеціально робиться так, бо ці гроші не повинні освоїтись і мають повернутись назад в бюджет. Тим більше, що на минулому засіданні комісії панувала негативна енергетика в сторону голів ОСББ, яких ніхто туди навіть не запросив.

«Таке враження складається, що ці гроші не повинні освоїтись… Вам не подобається, що це ініціатива Покровського (Андрій Покровський  депутат Луцькради, який підняв проблему недофінансованих «бездепутатських» округів, К.). Якби був потрібного забарвлення депутат, то була би інша справа. Чому гроші не виділені, адже є рішення сесії?!» — поцікавився Олег Федіна.

Втім депутати й далі вказували на те, що положення прописано недосконало і без виїзду на місце приймати рішення їм буде важко.

Відтак депутати вкотре не прийняли жодного рішення щодо розподілу коштів в сумі 1,2 мільйона гривень, а вирішили 17 жовтня поїхати та оглянути прибудинкові території з «осиротілих» округів.

Нагадаємо: 12 із 42 округів у Луцьку не мають свого депутата, який би представляв інтереси містян у Луцькраді. Виявилося, що на таких округах менше відремонтованих прибудинкових територій та менше встановлено дитячих та спортивних майданчиків за бюджетні кошти, аніж на округах, які мають «свого» депутата у міськраді.

Аби встановити соціальну справедливість, депутат Андрій Покровський ініціював програму, завдяки якій лучани до 1 вересня мали можливість подати звернення, в яких вказували, чого потребує  «осиротілий» округ (дитячого, спортивного майданчика; благоустрою скверу; освітлення вулиць та ін.).

Депутати програму підтримали і вирішили виділити по 200 тисяч гривень на 2018 рік і по 100 тисяч гривень на «бездепутатський» округ на 2019-2020 роки. В поточному році замість 2,4 мільйона гривень з бюджету було виділено лише 1,2 мільйона. Втім, навіть ці кошти досі не спрямували на бездепутатські округи, адже комісія довгий час не збиралась, а зібравшись, досі не вирішила, як розподілити ці гроші.

Коментарі
17 Жовтня 2018, 13:01
Це стара давня чинушеська традиція - створювати вигляд, ніби десь громадяни можуть отримати хоч якісь блага від чинуш, а як ті приходять, то там і день не прийомний, і чиновник у відпустці/захворів/у відрядженні, і писульку таку треба, що ніде її не дістати...<br/>Гидота. Заяв нароблять а тоді думають і шуршать мов глисти, щоб не робити, не роздавати практично свої вже грошики...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024