У Луцьку тривають дискусії щодо фінансування округів без депутатів

16 Жовтня 2018, 22:10
«Нічийні» округи  з проблемами залишаються здебільшого сам на сам 1401 Джерело: https://unsplash.com
«Нічийні» округи  з проблемами залишаються здебільшого сам на сам

У Луцьку загалом є 42 виборчі округи – 12 з яких не мають представника у луцькій міській раді.

Про це йдеться в сюжеті каналу «Сфера-ТВ».

Так звані «нічийні» округи  з проблемами залишаються здебільшого сам на сам. Зрештою, за ініціативи Андрія Покровського, яку підтримали під час однієї з сесій, у Луцькраді вирішили, що слід створити спеціальний фонд, де й закладуться кошти на потреби округів без депутатів.

Один мільйон двісті тисяч гривень – саме стільки заплановано на потреби цих округів. І здавалось, ніби все логічно, 12 округів і мільйон двісті, кожному по сотні тисяч. Члени профільної комісії вирішили ділити гроші за іншим принципом. Мовляв, в одному окрузі потрібно більше, а в іншому – менше.

Голова комісії Андрій Козюра впевнений, що іншого шляху немає, адже власними очами не побачиш, на що потрібні кошти, щось комусь давати безглуздо. А поки, в кабінеті мізкували, як же правильно вчити з розподілом, за дверима зібрались голови Луцьких ОСББ, які власне і перебувають в округах без депутатів. Наполягають, надати їм слово. Не зважаючи на те, що не всі  депутати мали бажання їх слухати, людей таки запросили.

Інші голови ОСББ зауважили, що обранці громади надто повільно працюють над розподілом коштів. Мовляв, поки будуть думати-гадати, кому та скільки вділити, закінчиться рік і, зрештою, всі залишаться з діркою від бублика.

Скандалити взялись і решта голів ОСББ. Відтак, голова комісії Андрій Козюра вирішив пояснити, чому розподіл коштів тягнеться так довго.

Сперечались довго, та, зрештою, повернулись до того, з чого й починали. Члени комісії проголосували за те що все ж потрібно виїжджати на місця аби оцінити ситуацію і лише тоді приймати рішення про виділення коштів на округи без депутатів.

Обранці громади пообіцяли впоратися з питанням до кінця цього тижня.

 

Читайте також: «Це саботаж», — в Луцьку обурені недофінансуванням програми «Округи без депутатів»

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024