Вогонь та пісні біля ватри: у Луцьку пройшли смолоскипною ходою

15 Жовтня 2018, 09:56
Смолоскипна хода 3249
Смолоскипна хода

Вже традиційно смолоскипна хода у місті збирає лучан різного віку. Так сталося, що саме цієї неділі, 14 жовтня, була ювілейна 10 ріниця від дня, коли Луцьком пройшла смолоскипна хода на Покрову. І чомусь саме цього дня учасників було не дуже багато. 

Близько 18:00 вони почали збиратися на Київському майдані. Мами з дітьми, хлопці та дівчата з «Національного альянсу», пластуни, активісти громадського руху «Січ». Всі вони чекали, поки стемніє, аби запалити вогонь. Смолоскипи загорілися по сьомій. Їх підвіз організатор акції, нацальянсівець Максим Каширець. 





Учасники ходи розгортали величезний червоно-чорний стяг, запалювали смолоскипи, слухали правила пожежної безпеки та готувалися виходити. 

«Ми зупинимися біля стели героям Небесної Сотні та АТО, аби вшанувати їх. Це важливо, щоб молодь розуміла, заради кого ми йдемо, чому ми це робимо і кого ми славимо. Вікових обмежень у нас нема. Я радий бачити батьків, що приводять своїх дітей, адже це один з аспектів національно-патріотичного виховання сьогодні. Розумію, що сучасна українська історія лежить на плечах людей, які зараз тут. Цієї молоді, яка зі смолоскипами, прапорами і готова плекати українське в майбутньому.

Гасло цьогорічного маршу – «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе». Ми вважаємо, що будь-хто, хто сьогодні борется на фронтах військових, на фронтах мирних, громадських – їм належить майбутнє цієї держави», – розповів Максим Каширець.







Учасники ходи вийшли у супроводі поліцейських, пожежників та швидкої. Рухалися проспектом Волі у напрямку Театральної площі. Дорогою викрикували гасла «Слава Україні», «Бандера – наш герой! Покрова – наше свято», «Армія нескорених, армія УПА, свій останній бій ти ще не дала». На Театральній площі вони зупинилися біля стели героям, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання і продовжили рух до Замкової площі, де на всіх учасників чекала ватра. 

Біля величежного вогнища, в якому горіли і смолоскипи, пронесені під час ходи, розташувалися всі, зто долучився до акції. Разом вони проказали «Молитву українського націоналіста», подивилися ефектні показові виступи лицарів клубу «Айна-бера», і завершили вечір повстанськими та стрілецькими піснями біля вогнища.






















Читайте також: У Луцьку 300 вихованців військового ліцею склали присягу

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024