Що думає сім’я В’ячеслава Хурсенка про перейменування вулиці на його честь

01 Липня 2016, 11:08
2091 Джерело: www.volynnews.com

Під час сесії міськради депутати підтримали проект рішення про перейменування вулиці Московської. Відтепер вона носитиме ім'я відомого українського композитора та співака В'ячеслава Хурсенка.

Депутати одноголосно підтримали проект рішення. Але, як ми раніше повідомляли, секретар міськради Юлія Вусенко зазначила, що під час зустрічі з жителями вулиці, близько 80% тих, хто прийшов, були незгодні з пропозицією. Проте ті, хто погоджувався, зібрали підписи і звернулися до міськради.

Дехто з депутатів зауважив, що надалі варто було б перейменовувати вулиці, враховуючи думку краєзнавців. 

Як же поставилася до такого рішення родина Хурсенків? Як розповіла в коментарі «Таблоїду Волині» дружина В'ячеслава Хурсенка, Ольга, шлях до перейменування вулиці іменем її чоловіка був непростим. 

«Електронна петиція щодо перейменування на честь В'ячеслава Хурсенка вулиці в Луцьку з'явилася ще взимку. Мені було дуже приємно, що якась проста людина її зареєструвала, що за декілька днів ця петиція назбирала більше 300 підписів. Підключилися друзі Славіка, голосували лучани і люди зі всієї України. Тоді не було ще мови про Московську вулицю. Потім, коли я дізналася, що мешканці цієї вулиці проти такого перейменування, було, відверто кажучи, неприємно... Хоча я не знаю, чому обрали саме її. Є багато інших вулиць, які підлягають декомунізації, є нові... », - схвильовано розповіла жінка.

За її словами, коли виник спротив жителів Московської вулиці, в неї не було особливого бажання боротися далі, проте друзі В'ячеслава переконали її написати звернення та зібрати підписи ще раз:

«Мені допоміг Ігор Алєксєєв, ми буквально за декілька днів знову зібрали необхідну кількість підписів і занесли в міську раду. І от нарешті цей проект рішення підтримали..».

Дружині відомого на всю Україну, та і за її межами, музиканта приємно, що прості люди його творчість пам'ятають і на нещодавньому концерті в Луцьку був справжній аншлаг, а ось підтримки міської влади родина Хурсенків не відчуває:

«Була чудова ідея встановити в Луцьку пам'ятник Славіку, ми дуже хотіли, щоб це було на Лесі Українки, адже це мистецька вулиця, де завжди чутно музикантів, проте тут місця не знайшли, а запропонували навпроти філармонії. В необлагородженому сквері, в якому вигулюють собак..», - бідкається жінка.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром