У міськраді вирішили, як осучаснити підприємство електротранспорту

30 Червня 2016, 18:05
2617

Депутати вислухали тернопільських гостей щодо роботи валідатора (спеціальний пристрій, який друкує квитки-чеки), обговорили джерела фінансування підприємства та врешті прийняли програму розвитку Луцького підприємства електротранспорту на чотири роки.

Обговорювали розвиток підприємства у четвер, 30 червня, під час сесії міськради.

Спеціалісти з Тернополя розповіли, що система електронного обліку пасажирів передбачає використання ручних терміналів кондуктора – валідаторів. Перед кожним виїздом кондуктор повинен налаштувати валідатор: ввести номер тролейбуса, маршруту та номер випуску. Після цього можна видавати квиток.

 За словами заступника міського голови Сергія Григоренка, система коштує 3 мільйони 400 тисяч гривень. Проте її впровадження у подальшому дозволить економити.

В свою чергу, директор ЛПЕ Ігор Грицюк зауважив, що термін окупності системи – близько двох років. Перед безпосереднім введенням електронної системи, кондукторів навчатимуть специфіки її роботи. Після чого працівники ЛПЕ будуть виконувати своєрідну роль «гіда», тобто вчитимуть користуватися електронним нововведенням пасажирів.

«Валідатор в руках кондуктора дасть додатковий контроль обліку всіх пасажирів, в тому числі пільговиків», – зазначив Ігор Грицюк.

Крім того, для злагодженої роботи системи, необхідно правильно організувати контроль за роботою кондукторів. Нині на ЛПЕ працює 10 контролерів, проте Ігор Грицюк зазначає, що наразі робота потребує удосконалення. Зокрема, йдеться про службу контролю, яка не залежатиме від директора підприємства.

Не оминули депутати й фінансового боку питання розвитку ЛПЕ. Фінансувати програму планують за допомогою коштів, передбачених у місцевому бюджеті на розвиток міського електротранспорту та за допомогою коштів з інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Обранці громади поцікавилися, що входить у поняття «коштів з інших джерел», адже конкретно у програмі не вказано, звідки повинно надходити фінансування.

Втім, Ігор Грицюк запевнив, що у цьому пункті передбачали залучення грантових коштів та співпрацю з європейським банком, проте передбачити конкретний результат наразі неможливо.

У підсумку міський голова Микола Романюк запропонував підтримати програму розвитку ЛПЕ, окрім пункту про джерела фінансування. А до наступного пленарного засідання конкретно вказати, звідки планують залучати кошти, і розглянути це питання.

Депутати підтримали таку пропозицію.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром