У центрі Луцька стартував фестиваль повстанської пісні

13 Жовтня 2018, 16:35
Повстанська пісня 3743
Повстанська пісня

Кілька сотень людей у вишиванках та повстанських формах, зі зброєю, музичними інструментами та гарним настроєм зібралися у центрі Луцька.

Перший Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!» розпочався на Театральній площі Луцька у суботу, 13 жовтня. Триватиме він два дні, і завершиться у День захисника України - 14 жовтня. 

На сцені, встановленій поруч із залишками фонтану, читали патріотичні вірші та співали пісень. Урочисто відкрити фестиваль запросили ініціатора – голову Волинської ОДА Олександра Савченка. Він зауважив, що за указом Президента України Петра Порошенка у календарі з'явилося свято День захисника України. Однак, це не офіційне свято збройних сил, а день народних сил і народних мас, які ставали і стають на захист нашої держави. Також губернатор відзначив, що особливої радості сьогодні додає рішення про надання УПЦ КП томосу.

Згодом до мікрофону виходили професійні та аматорські колективи з різих областей України, а також з районних центрів Волинської області. По всій території площі встановили повстанські курені, де розповідали історію УПА, частували смачними стравами і напоями.


















Читайте також: У Луцьку – фестиваль громадських ініціатив «UCRAZYANS».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024