Кафедральна: у Старому місті таки будуватимуть житлово-офісний комплекс

30 Червня 2016, 12:25
1944

Депутати підтримали проект рішення про надання ТзОВ «Луцькміськбуд» в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральна, 13.

Відповідний проект рішення у четвер, 30 червня, під час сесії міськради представив депутат Андрій Козюра. Він зауважив, що при передачі ділянки в оренду, необхідно провести археологічні розкопки за кошти забудовника, щоб в подальшому не допустити руйнування пам’ятки.

Депутат Ігор Поліщук зазначив, що на ділянці і так уже виявили археологічний об’єкт, тому питання досі лишається проблемним.

«Нас довго переконували, що немає пам’ятки. Виявилося, що є. Очевидно, якщо пам’ятку не вносять в реєстр, то мають бути винні у цьому. Ми не підтримуватимемо проект рішення, поки не будемо впевнені у долі пам’ятки і чи буде до неї відкритий доступ», – зауважив Ігор Поліщук

Проте міський голова Микола Романюк попросив депутатів підтримати рішення, бо «пам’ятки треба відновлювати».

«Ще трохи потягнемо, воно завалиться зовсім. І те «позорище», що  у нас в Старому місті, буде надалі. Давайте будемо розвивати Старе місто», – закликав мер.

Депутат міськради Микола Собуцький додав, що необхідно перед будівництвом розробити та затвердити проект втраченої забудови, аби відновити будівлю у відповідному стилі і зберегти автентичний вигляд.

Тож у підсумку депутати нарешті підтримали проект рішення.

Нагадаємо, питання щодо надання в оренду ділянки для будівництва на Кафедральній, 13 обговорювали протягом довгого часу. Проте на пленарних засіданнях сесії міськради рішення не підтримували.

Коментарі
30 Червня 2016, 16:38
А чому не зважають на будову Голевих -скільки незручностей людям
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром