Як лучани писали листи місту

12 Жовтня 2018, 10:40
Листи місту 2805
Листи місту

Лучани написали листи про те, яким вони хочуть бачити своє місто черех 30 років. 

Неформальна тусовка на літньому майданчику РЦ «Промінь» відбулася у четвер, 11 жовтня, і зібрала докупи кількадесят людей, що впливають на розвиток міста сьогодні. Всі вони писали листи, складали їх у конверти і кидали до красивої скляної банки, яка наступні 3 десятиліття зберігатиметься в головному офісі «Укрпошти» на Волині.

«Ми це не називаємо проектом, зустріччю. Це швидше «антизустріч», тому що у нас нема спікер-зони. Ми просто у вільному форматі спілуємося про те, що нам цікаво. А цікаво нам в першу чергу розвивати Луцьк, тому це мотивує приходити сюди, спілкуватися, слухати, і рзом робити якісь новіпроекти.

Наше завдання – бачити розвиток Луцька, мати якусь візію цього міста, бачити тих людей, які є цінністю тут, які створюють це місто вже, тут і зараз. Не тих, які звідкись там приїхали і розповідають нам, як наше місто розвивати.

Листи були пов'язані з першою локацією – поштою. Нас дуже надихнула будівля Укрпошти і її головний офіс у Луцьку, і тому ми якось вирішили написати исти місту про те, яким ми його хочемо бачити за 30 років. Ми плануємо відкрити їх саме через 30 років. Ну, нам всім тут зараз 18+, а тоді буде вже 48+. Листи будуть закатані в банці, і зберугатимуться на Укрпошті у головному відділенні. Хочемо, аби нам їх було видно.

Ті, хто виступає – це люди, без яких місто далі не існує, нікуди не рухається. Це люди, які вже себе вписали в історію міста», – розповідає одна з організаторок зустрічі Юлія Євпак.

Загалом організаторів троє: це екс-чиновниця Юлія Євпак, журналіст, власник креативної агенції «Ліхтар» Антон Бугайчук та волонтерка і підприємиця Ольга Валянік. 

Виступали під час вечора колишній мер міста Богдан Шиба, архітектор Роман Литвин, кураторка Музею сучасного мистецтва Корсаків Катерина Ганейчук та директор Волинського відділення «Укрпошти» Іван Шевчук. Окрім того, гості зустрічі читали вірші різних поетів про місто. Серед іншого продекламували вірш лучанки Ірини Купчинської про Луцьк.

Такі «антизустрічі» обіцяють проводити щомісяця, і анонсують, що наступна матиме нову «фішку».























Читайте також: Майже 60 років тому буря залишила луцьку кірху без шпиля.

Читайте також: У центрі Луцька – унікальна фотовиставка «Перетин».

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром