Журналісти вкотре закликають депутатів не фінансувати скандальний фестиваль

29 Червня 2016, 15:39
2274 Джерело: ntsa.univ.kiev.ua

Медіа-холдинг СІД МЕДІА ГРУП (інтернет-видання Район.Луцьк, Таблоїд Волині, тижневик Сім’я і дім, радіо СІДfm) просить депутатів Луцької міської ради підтримати рішення про відміну фінансування із бюджету Фестивалю волинської журналістики.

Звертаємося до обранців громади, які ведуть свою діяльність за принципами здорової логіки, законності та доцільності, а також не хочуть зганьбити наш орган місцевого самоврядування, підтримати ініціативних лучан.

У четвер, 30 квітня, відбудеться чергове засідання Луцької міської ради, на якому розглянуть питання про виключення ініціативи «Фестиваль волинської журналістики» з переліку переможців конкурсу місцевих ініціатив, які планують профінансувати.     

Якщо ви вболіваєте за наше місто та вам не байдуже, на що витрачають гроші із міського бюджету, ви неодмінно маєте проголосувати за таке рішення.

Важливо, аби кожен депутат підтримав цей проект, щоб у майбутньому люди, які намагатимуться фальсифікувати голоси під час голосування, розуміли, що це приведе до нульового результату. Крім того, це стане наукою для всієї громади. Ми змусимо координаційну раду, яка відбирає ініціативи, звертати більше уваги на якість та результативність проекту.

Якщо таке рішення все ж не буде прийнято, то це призведе до ще більшої ескалації конфлікту та зганьбить не лише міську владу, а й обласний центр загалом.

Сподіваємося на вашу цілковиту підтримку та розуміння.

 

Для тих, хто бажає ознайомитися з хронологією подій навколо скандального конкурсу, читайте новини за тегом Громадські ініціативи.

Нагадаємо, що із самого початку проведення конкурсу громадських ініціатив «Фестиваль волинської журналістики» викликав хвилю дискусій серед лучан.

Зокрема, ініціаторів цього фестивалю звинувачують у підтасовці голосів та використанні прізвищ реальних журналістів, які насправді за проект не голосували.

Побачивши очевидні маніпуляції з голосами за цю ініціативу, частина журналістської спільноти виступила проти проведення фестивалю. Про що відразу чітко заявила. Проте події розвивалися настільки швидко, що через кілька днів після завершення голосування Микола Романюк все ж підписав розпорядження з іменами переможців, незважаючи на публічний скандал.

9 червня, журналістська спільнота міста звернулася до Національної спілки журналістів України з вимогою розібратися з ганебною поведінкою місцевого осередку.

Згодом перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що переголосування за скандальну ініціативу не буде.

Тим часом у п’ятницю, 24 червня, місцеві активісти та журналісти презентували проект рішення Луцької міської ради про скасування результатів конкурсу громадських ініціатив, в якому вимагали внести зміни до програми та провести повторне голосування.

Проте депутати у середу, 29 червня, на засідання бюджетної комісії запропонували компромісне рішення: не виділяти кошти на одну з громадських ініціатив, проти якої виступили громадські активісти та журналісти Луцька.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром