ЛПЕ візьме кредит майже на мільйон гривень

29 Червня 2016, 12:06
1509

Луцьке підприємство електротранспорту хоче взяти овердрафтний кредит, аби мати змогу оплачувати електроенергію.

Чи дозволити підприємству брати позику, вирішували депутати на спільному засіданні комісії питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів та постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства.

Директор комунального підприємства ЛПЕ Ігор Грицюк розповів, що овердрафтний кредит на суму 998, 5 тисяч гривень дасть змогу підприємству мати джерело, з якого у разі необхідності можна буде взяти гроші на оплату електроенергії.

Також він зазначив, що у проекті уже врахували попередні побажання комісії. Зокрема, під заставу не буде братися майно територіальної громади. А також викинули пункт про право продовження кредиту на наступний рік.

Проте депутат міської ради Павло Данильчук поцікавився, чи можна знайти інше рішення. Приміром, не брати кредит, а перекрити нестачу грошей резервами міського бюджету.

На це Ігор Грицюк зазначив, що оскільки підприємство має борги, то податкова служба зможе зняти гроші, виділені радою з рахунку. Але забрати кредит вона не зможе.

У підсумку депутати проголосували за надання дозволу на кредит, проте без права пролонгації. А також рекомендували до кінця року дати звіт про можливість продажу лізингових автобусів, що знаходяться на підприємстві.

Крім того вирішили, що до 31 січня 2017 року ЛПЕ має надати звіт про користування кредитом.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39