У Луцьку презентують книгу про російську анексію Криму

09 Жовтня 2018, 23:13
У СНУ імені Лесі Українки презентують книгу про російську анексію Криму 1653 Джерело: https://unsplash.com
У СНУ імені Лесі Українки презентують книгу про російську анексію Криму

У бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки представлять книгу про життя кримчан, коли російські силовики та спецслужби почали проти них масові репресії.

Презентація відбудеться у п'ятницю 19 жовтня й триватиме з 13:00 по 15:00.

У проекті авторів Анни Андрієвської та Олени Халімон йдеться про ту частину історії «кримської весни», яку замовчує або навмисно спотворює російська пропаганда. Понад півсотні оповідей спростовують міфи про те, що анексія півострова була безкровна і що «кримчани не намагалися чинити опір, а добровільно вибрали Росію».

Серед авторів розповідей є нинішні в’язні Кремля – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух

Книга створена за підтримки Українського інституту національної пам'яті. Вона охоплює період життя кримчан, коли російські силовики та спецслужби почали проти них масові репресії.

Як насправді Крим опинився під контролем Росії та чим це обернулося для його мешканців? Які методи застосовують російські спецслужби та силовики щодо мирних громадян на півострові? Відповіді на ці та інші питання дають кримчани, які стали свідками та жертвами російського військового захоплення півострова навесні 2014 року.

Афіша заходу
Афіша заходу

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром