У Луцьку з'явилася Лабораторія швейної індустрії

09 Жовтня 2018, 16:43
У Луцьку відкрили «швейну лабораторію» 4847
У Луцьку відкрили «швейну лабораторію»

У Луцькому національному технічному університеті урочисто перерізали червону стрічку як символ відкриття унікальної на Волині та третьої в Україні Лабораторії швейної індустрії.

Облаштування лабораторії у Луцькому ЗВО відбулося за сприяння офіційного дистриб’ютора провідних торгових марок, виробників та постачальників швейного обладнання в Україні, компанії «Softorg». Крім того, на офіційній презентації були присутні чимало поважних гостей, зокрема, Президент-Голова правління Асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт, директор компанії «Softorg» Олександр Звєрєв, директор з продажів Juki Сentral Europe в країнах СНД Султан Манізов,заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та директор Луцького міського центру зайнятості Олена Шишова,представники ДФС у Волинській області, а також керівники та працівники провідних компаній у галузі легкої промисловості, таких як «Едельвіка», «Тигрес», «Жасмін» та ін., — повідомили в прес-службі вишу.

Передусім привітав гостей заходу ректор Луцького НТУ Петро Савчук. Він подякував партнерам, які допомагають реалізувати подібні проекти на теренах Волині, що безперечно сприяють розвитку галузі легкої промисловості в області та стримують відтік кадрів за кордон.

«Сьогодні в стінах Луцького НТУ презентовано проект, який стосується розвитку на Волині кластеру легкої промисловості в аспекті швейної індустрії. Завдяки підтримці наших партнерів: фірми «Софторг», Асоціації легкої промисловості України, торгово-промислової палати та інших структур і в області й на рівні України, ми відкриваємо унікальну лабораторію, яка буде виконувати багатоцільову функцію.

Зокрема вона спрямована на сприяння якісної підготовки фахівців у галузі легкої промисловості, промоцію сучасних технологій та обладнання у швейній індустрії, проведенню різних навчальний майстер-класів, заходів із підвищення кваліфікації. 

Це та робота, яка сприятиме зменшенню відтоку нашої молоді за кордон. Крім того, проект містить багато інших складових нашої загальної мети, яку ми переслідуємо – це розвиток економіки регіону та України й підсилення її іміджу в цілому», - зазначив ректор Петро Савчук.

Потому до слова запросили очільницю правління Асоціації «Укрлегпром» Тетяну Ізовіт, яка зауважила, що Волинь стала третім регіоном, де відбулося відкриття подібної швейної лабораторії:

«Softorg» відкриває уже третю лабораторію в Україні, вперше такий проект був реалізований у Києві, другий у Хмельницьку. Створення лабораторії у Луцьку радує з точки зору того, що це технічний ЗВО і ми знаємо, як сьогодні важливі технічні спеціальності для легкої промисловості. Це ще одне підтвердження того, як роботодавці самі намагаються вирішити кадрове питання, яке на жаль сьогодні не вирішене на державному рівні».

Крім того, Тетяна Ізовіт вручила відзнаку компанії «Тигрес» як передовому виробнику високоякісної та екологічної іграшки, а також з нагоди 15-річчя фірми. Продовжила промову керівник Асоціації «Укрлегпром» із презентації даних про стан галузі легкої промисловості в Україні та її перспективи.

Своєю чергою заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук запевнив, що проект матиме цілковиту підтримку від органів обласної влади, адже він напряму стосується розвитку економіки не лише регіону, але й держави в цілому.

«Основою для процвітання економіки є довіра сторін стосовно того, що спільні починання дадуть результат, особливо коли задіяні наука та працедавці, коли людям пропонується здобути нові високотехнологічні і з хорошою оплатою праці робочі місця, коли ми розуміємо, що це впливає на зростання регіонального валового продукту. Тож ми з вдячністю хочемо звернутися до організаторів цього заходу. Приємно, що Волинь стала третьою у намірах створити таку лабораторію. Переконаний, що потенціал волинян окупить сподівання на успіх даного проекту, натомість облдержадміністрація гарантує усіляке сприяння», - додав Сергій Кошарук.

Директор компанії «Softorg» Олександр Звєрєв зауважив, що реалізація подібних проектів - це маленький вклад підприємців, яким не байдуже питання розвитку галузі, в якій вони працюють, тим паче, це ще одна можливість повернути українців з-закордону.

«Це знакова подія і для мене особисто і для компанії, якою я керую і для представників регіону, яким не байдужа його доля. У багатьох є питання, чому ми це робимо? Нам не байдуже те, що відбувається у галузі, в якій ми працюємо.

Поступово роблячи маленькі кроки із підтримки конкурсу дизайнерів чи окремих маленьких заходів, ми зрозуміли, що підготовка кадрів потребує величезних зусиль і на сьогоднішній день вона не може бути зрушена з місця тільки участю бізнесу... Але сьогодні мені не байдуже, що відбувається, тому це мій пасивний вклад і кожен, хто працює в бізнесі має таку можливість. Мені прикро розуміти, що робітничі професії стають менш популярними, йде відтік кадрів, люди їдуть на заробітки до Європи. Я хочу це змінити і я щось для цього роблю. У нашій компанії є люди, які повернулися в Україну і я цим пишаюся», - додав Олександр Звєрєв.

Насамкінець, до слова запросили директора з продажів Juki Сentral Europe в країнах СНД Султана Манізова. До слова, саме ця компанія надала новітнє обладнання для використання у Лабораторії швейної індустрії у Луцькому НТУ.

«Ми дуже раді, що можемо взяти участь у такому заході. Перший крок ми зробили у Києві і побачили, що це доволі затребувана справа. Наша компанія відчуває нестачу кадрів і ми розуміємо, що треба готувати молодих фахівців, тому надали найновіше обладнання та найсучасніші розробки нашої компанії і хочемо, щоби наш досвід та знання були освоєні студентами, котрі в майбутньому розвиватимуть ринок країни», - резюмував Султан Манізов.

На завершення ректор Луцького НТУ Петро Савчук та директор «Softorg» Олександр Звєрєв підписали угоду про довготермінову співпрацю, а потому урочисто відкрили сучасну швейнулабораторію, перерізавши червону стрічку.

Читайте також: У Луцьк привезуть великих роботів з популярних фільмів та мультиків
































 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром