У Луцьку посадовці мерії стануть «незрячими» на день

09 Жовтня 2018, 09:23
Експеримент до дня білої тростини 2372
Експеримент до дня білої тростини

Посадовці  міської ради проведуть день у темряві, аби дослідити доступність Луцька для незрячих людей.

У рамках програми «Відчуйте життя в темряві», яка реалізовується Волинським осередком ВГО людей із інвалідністю по зору «Генерація успішної дії»,  з нагоди міжнародного дня Білої Тростини, у вівторок, 16 жовтня о 8:30 відбудеться унікальний соціальний експеримент як для Луцька і Волині, так і для України, — повідомили організатори. 

Адже посадовці міської ради — перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління транспорту та  зв’язку  міської ради Володимир Степанов увесь робочий день проведуть у темряві, аби перевірити Луцьк на доступність інфраструктури міста для незрячих людей.

Також  посадовці відзвітують і наочно покажуть, що вони встигли зробити, аби покращити життя  для незрячих і слабкозорих лучан, і як врахували минулорічні побажання незрячих (адже 7 листопада виповниться  рік від минулорічної подібної акції).

Як і минулого року, супроводжувати високопосадовців у темряві буде незрячий лучанин Іван Заячківський, який щодня впевнено подорожує містом без сторонньої допомоги і знає, як зробити його більш доступним.

Крім того у соціальному експерименті візьмуть участь спеціалісти-випускники Національного педагогічного університету імені Драгоманова, магістри корекційної освіти,  вчителі тифлопедагоги Ангеліна Чаюк і Анастасія Капітоненко, правозахисниця з питань людей з інвалідністю, керівниця Fight For Right / Боротьба за права Юлія Сачук.

Читайте також: Журналістка на собі перевірила, як бути незрячою

         Події соціального експерименту «Відчуйте життя в темряві»  16 жовтня 2018 року:

  • 08:30- Початковий етап акції. Організатори і учасники цього заходу розкажуть журналістам про мету і результати, які очікуються по закінченні цього експерименту. Також присутні журналісти матимуть змогу стати учасниками процесу, коли посадовцям зав’яжуть очі і прямо із кабінету вони почнуть свій маршрут містом. (Луцька міська рада. Кабінет 219).
  • 09:00  - відбудеться власне головний етап експерименту, адже ми проведемо моніторинг міського громадського транспорту та інфраструктури, ходитимемо вуличками міста, демонструючи, із чим кожен день зіштовхуються лучани з порушеннями зору.
  • 14:00 – обід в закладі харчування, де є в наявності меню шрифтом Брайля.
  • 16.00 - прес-конференція для представників медіа за результатами проведеного соціального експерименту, в якій візьмуть участь учасники експерименту, організатори заходу, незрячі лучани, представники «Генерації успішної дії». Луцька міська рада, каб. 105.
  • А закінчимо день ефіром на ТРК «Аверс» час уточнюється.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром