У Луцьку британський режисер говорив про Нобелівську премію і Боба Ділана

09 Жовтня 2018, 19:56
Тоні Палмер 1577
Тоні Палмер

У СНУ імені Лесі Ураїнки видатний британський режисер-документаліст, почесний професор Лесиного вишу, почесний гість ХV музичного фестивалю «Стравінський та Україна» Тоні Палмер розмовляв зі студентами про Боба Ділана, Нобелівську премію та громадянську позицію митця в сучасних умовах.

Тоні Палмер виступив із прилюдною лекцією «Чи вартий Боб Ділан Нобелівської премії?» в понеділок, 8 жовтня.

Тема лекції була вибрана не випадково, адже Палмер вважає Боба Ділана одним із найбільших поетів другої половини ХХ століття, і, як він якось зізнався в одному з інтерв’ю, доклав великих особистих зусиль для пропаганди творчості Боба Ділана й серйозно працював над тим, щоб цей знаковий митець став Нобелівським лауреатом. 

Окрім Боба Ділана, Тоні Палмер щедро цитував Томаса Стернза Еліота, Джозефа Конрада, згадував Льва Толстого, Анну Ахматову, Франца Кафку, Джеймса Джойса, Джона Апдайка, Мо Яня. Не обійшов увагою і реалій сьогодення, зокрема війну на Сході, проблему біженців у Європі, анексію Криму.

Британський режисер переконаний: нині надзвичайно потрібні творці, які слугували б рупором усіх знедолених, і треба зробити так, щоб їх голос був почутий. Боб Ділан – саме з таких співців.

Наприкінці лекції Палмер відповів на запитання студентів та викладачів.

Студенти першого курсу спеціальності «Прикладна лінгвістика» виконали під гітару одну з пісень Нобелівського лауреата.

Читайте також: Лучани озвучили британське кіно

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром