У Луцьку хочуть створити центр денного перебування та реабілітації для повнолітніх

08 Жовтня 2018, 18:33
У Луцьку просять створити центр денного перебування та реабілітації для повнолітніх 2942 Джерело: Facebook-сторінка голови Волинської ОДА Олександра Савченка
У Луцьку просять створити центр денного перебування та реабілітації для повнолітніх

Громадські організації, що опікуються людьми з інвалідністю, просять створити центр денного перебування та реабілітації для повнолітніх.

Про це йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Facebook.

«У Луцьку людьми з інвалідністю, які досягли повноліття, займаються виключно громадські організації. Проте вони потребують більшого. Хочемо звернутися та порадитися з вами, аби створити спеціальний центр для таких людей. Ми вже бачили такі заклади у Вінниці та Києві. І дуже важливо, аби в центрі була денна зайнятість, не менше шести годин в день», – розповіла голова громадської організації «Даун-синдром» Олена Мельник.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко зазначив, що розділяє прагнення керівників громадських організацій зробити життя людей з інвалідністю більш соціалізованим.

Мами дітей з інвалідністю зауважили, що такий заклад повинен очолювати професійний керівник – з відповідною освітою, досвідом та підготовкою. Він повинен розуміти практичні проблеми батьків.

Також батьки розповіли про проблему стоматологічного лікування людей з інвалідністю. Для них необхідне повне знечулення, яке не по кишені батькам. 

Ще однією незручністю є відсутність соціального таксі в Луцьку. Олександр Савченко запевнив, що звернеться з листом до міської ради, аби відновити такі перевезення.

Обговорення проблем людей з інвалідністю
Обговорення проблем людей з інвалідністю

Подяка Олександру Савченку
Подяка Олександру Савченку

Вручення подяки
Вручення подяки

Читайте також: Лучанам з синдромом Дауна допоможуть працевлаштуватися

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром