Це мало відбутися набагато раніше, – луцький активіст про вимірювання швидкості на дорогах

08 Жовтня 2018, 15:06
Фото ілюстративне 1526
Фото ілюстративне

Луцький автомобіліст Сергій Шараєвський вважає, що вимірювання швидкості на дорогах – потрібна ініціатива. Однак, як це працюватиме, поки невідомо.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, 8 жовтня в Україні у тестовому режимі поліція почала вимірювати швидкість руху на дорогах з допомогою ручних пристроїв TruCam. На Волині швидкість вимірюють на двох трасах – Устилуг – Луцьк – Рівне та Луцьк – Ковель – Ягодин.

«Загалом ініціатива по контролю над швидкістю необхідна. Насправді, це мало відбутися набагато раніше. Тоді б ми могли уникнути тієї сумної статистики, яку маємо на сьогодні», – переконаний громадський активіст.

«Позначати місце знаходження вимірювачів — це теж нормальна практика, якщо метою є попередження перевищення, а не стара репресивно-каральна практика. Але поки залишається багато відкритих і незрозумілих питань. Буде відбуватися фіксація в автоматичному режимі з листом на пошту чи все-таки автівки зупинятимуть поліцейські? Як сплачувати штраф: на місці чи пізніше через банк? Чи будуть в майбутньому встановлюватися пристрої автоматичної фіксації швидкості? Чи будемо ми зустрічати поліцейських «у кущах»? На яких ділянках вимірюватимуть швидкість (в населених пунктах, в аварійних місцях чи будь-де, де зручно поліції?» – каже Сергій Шараєвський.

Читайте також: У Луцьку жінка облаяла патрульних, які поспішали на виклик

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром