Кримські татари влаштували автопробіг з прапорами свого народу

27 Червня 2016, 11:56
2106 Джерело: volynnews.com

Більше десятка автівок взяли участь в автопробізі з нагоди Дня Прапору кримськотатарського народу.

Захід відбувся 26 червня, коли всі кримські татари відзначають День стяга свого народу – пише інформаційне агентство Волинські Новини. 

Учасники зібралися на Театральному майдані і сформували колону. Потому автівки з прапорами проїхалися центральними вулицями міста.

Голова ГО «Кримські татари Волині» Сервер Зейнідінов пояснив: для кримських татар прапор сьогодні означає не просто знамено.

«У кожного народу є символ його існування – це прапор. Це - символ честі, гідності. Але сьогодні це не тільки символ ідентичності народу, а й символ спротиву окупації, символ вірності державі. У червні 1991 року був другий з’їзд курултаю і відтоді ми 26 відзначаємо День Прапору кримськотатарського народу», – розповів він.

Саме автопробігом головними вулицями міста, кримські татари вирішили відзначити День свого прапору, аби привернути увагу лучан і нагадати, що Крим – це Україна.

Довідково:

Прапор кримських татар - це полотнище блакитного кольору, із жовтим гербом (тамгою) у верхнім лівім куті. Блакитний колір - традиційний колір тюркських народів - використовувався ще на стягах Кримського ханства.

Із ханських часів бере свій початок і зображений на прапорі герб - тарак-тамга, що є родовим знаком Гіреїв, правлячої династії Кримського ханства. Вважається, що першим цей символ почав використовувати засновник Кримського ханства Хаджі I Гірей.









 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром