Луцька вода – одна з найкращих в Україні, – заступник міністра екології Світлана Коломієць

12 Серпня 2015, 14:00
7395

У рамках робочої поїздки на «Луцькводоканалі» побувала заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць.

Вчора, 11 серпня, у рамках візиту посадовиця оглянула модернізовану станцію водопідготовки Дубнівського водозабору комунального підприємства “Луцькводоканал”, повідомляє прес-служба підприємства.

Урядовицю супроводжував міський голова Луцька Микола Романюк та народний депутат Ігор Лапін. Гостей ознайомили з історією комунального підприємства, технологічним процесом роботи та розповіли про перспективні напрямки роботи.

За словами директора "Луцькводоканалу"  Івана Корчука, головна проблема підприємства – несвоєчасні розрахунки населення за спожиту воду. Відсоток оплати знижується, бо на це впливає економічна ситуація.

“Якщо організувати собі розрахунки, то бачимо, коли стабільна ситуація, то скорочуються борги, – зауважив Іван Корчук. – Це – найбільша проблема, але разом з тим ми виплачуємо вчасно заробітну плату, проводимо необхідні ремонти і забезпечуємо місто цілодобово водою”.

Заступник міністра окреслила загальну картину щодо якості питної води в країні.

“Ситуація складна, але прийнятна. Все, що може бути зроблено – робиться і ваш водоканал тому приклад, – зазначила Світлана Коломієць. – У вас чудовий проект із сучасними інфільтраційними установками – такими, як діють в Європі. Але вже 9 років робиться, то очевидно, що не вистачає коштів. І ви не унікальні в цьому сенсі”.

Микола Романюк зауважив, що з міського бюджету виділяють кошти на очищення та знезалізнення води, обслуговування мереж і є низка проектів, що дозволяють оперативно вирішувати нагальні питання. А проблеми виникають в окремих частинах міста, де зношені мережі.

“В нас приблизно 50% труб зношені. А щоб їх поладнати, треба 100 мільйонів гривень, – розповів Микола Романюк. – Це нереально для міського бюджету. Тому ми працюємо з різними європейськими фінансовими інституціями, такими як НЕФКО. Досягнута домовленість і найближчим часом підпишеться угода на 500 тисяч євро, які спрямують на модернізацію насосного виробництва. Те, що стосується очистки води, обеззалізнення, очисних споруд, мереж ми працюємо зі Світовим банком. Там по проекту до 25 мільйонів доларів”.

Наприкінці зустрічі гості продегустували воду, яку набрали просто з крану на підприємстві.  Спробувавши луцьку воду, заступник міністра ствердно заявила: «Якість питної води у Луцьку хороша!»

Нагадаємо, у Луцьку найдешевша вода в Україні.

 


 

Коментарі
12 Серпня 2015, 17:36
а ляпін чього там в майці айдару лазить ?
17 Серпня 2015, 03:28
До м. Ковеля завітала би....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром