У Луцьку з професійним святом привітали юристів

05 Жовтня 2018, 15:59
У Луцьку з професійним святом привітали юристів 2904
У Луцьку з професійним святом привітали юристів

День юриста в Україні відзначається щорічно на початку жовтня.

Напередодні свята привітали і волинських юристів. Урочистості відбулися в актовому залі юридичного факультету СНУ імені Лесі Українки сьогодні, 5 жовтня, — йдеться у повідомлені очільника області на facebook.

На захід завітали голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, заступник Міністра юстиції України Іванна Смачило, начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області Олег Тимченко, перший заступник голови обласної ради Пирожик Олександр, юристи та інші високоповажні гості.

Першим до колег звернувся начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області Олег Тимченко, який зробив короткий екскурс в історію:
« Наше свято започатковане у 1997 році Указом Президента України. Одним з ініціаторів започаткування цього свята було саме Міністерство юстиції України. Якщо говорити про історію свята — то вона бере свій початок з далекого 1016 року, коли Ярослав Мудрий видав звіт законів «Руська правда». А сьогодні бути юристом — велика честь та велика відповідальність», — зауважив Олег Тимченко.

Привітала юристів і заступник Міністра юстиції України Іванна Смачило:
«Це знаково, що ми, юристи, зустрілися сьогодні в такому гарному навчальному закладі. Наша професія така, що ми постійно повинні навчатися. Починаючи зі студентських років, продовжуючи свій трудовий шлях і будучи навіть реалізованим юристом — ми зобов`язані постійно вчитися — тільки тоді ми зможемо бути успішними».

А для керівника найвищої виконавчої гілки влади в області Олександра Савченка це свято теж професійне. З 2002 року він носить почесне звання Заслуженого юриста України.
«Навіть першокурсники розуміють, наскільки важливою є професія юриста. Успішні юристи — це і успішні політики, прокурори, поліцейські, судді. Тож бажаю вам усмішок, задоволення від виконаної роботи, заслуженої поваги від людей. Вірте в себе, вірте в Україну та розбудовуйте Княжу Волинь», — промовив Олександр Ілліч.

Окрім теплих слів, юристи отримали нагороди від різних структур. Зокрема, за сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у реалізацію державної правової політики та з нагоди професійного свята — Дня юриста нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації працівників Головного територіального управління юстиції у Волинській області:Миколу Герасимика,заступника начальника Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти — начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи,Юлію Власюк — головного спеціаліста відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби.












Читайте також: У Луцьку школярі оригінально привітали вчителів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром