У Луцьку кажуть, що помилково потрапили у рейтинг міст з брудним повітрям

05 Жовтня 2018, 09:57
фото ілюстраційне 2792
фото ілюстраційне

Луцьк потрапив до рейтингу міст, де найбільш забруднене повітря, помилково, - кажуть в міськраді.

Рейтинг склали у ГО «Зелений фонд» у першому півріччі 2018 року, користуючись даними Національної гідрометеослужби, — пише Область онлайн.

Згідно спостережень даної служби в обласному центрі Волині комплексний індекс забруднення повітря складає 12,2. Вищі показники зафіксовані лише у двох містах Маріуполі (13,6) та Одесі (13,1). У інших містах західного регіону держави показники в 2-3 рази нижчі.

Раніше Луцьк також внесли до подібного рейтингу складеного виданням «Слово і діло». У міськраді Луцька говорять, що ці дані не відповідають дійсності. За словами Гелети Олега головного спеціаліста відділу екології, у Луцьку повітря набагато чистіше, ніж у більшості міст України.

Повітря у Луцьку перевіряють за сімома показниками, а у Запоріжжі та Маріуполі лише за п’ятьма. У Луцьку хочуть бачити чітку картину, пороте у багатьох містах забруднення формальдегідом до уваги не беруть, навіть тоді, коли вміст у 100 разів перевищує норму.

Еколог повідомив, що через закриття виробництв в обласному центрі з кожним роком повітря стає чистішим. Проби повітря беруть цілодобово на трьох постах на вулицях Конякіна, Шопена та Рівненській.

Читайте також: У Луцьку планують побудувати сміттєспалювальний завод.

Коментарі
05 Жовтня 2018, 21:50
Підприємства здійснюють незаконні викиди. Наприклад завод "Технологія базальту" вже рік працює без дозволу і забруднення формальдегідом в Луцьку зросло за останній рік у 2 рази!!! Поцікавтеся результатами досліджень забрудненості навколишнього природного середовища на сайті центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром