У луцькому «політесі» говоритимуть про нумерологію в церкві, психологію та душу людини

03 Жовтня 2018, 15:52
Слухачі лекції 2234
Слухачі лекції

У стінах Луцького національного технічного університету стартував курс лекцій вільного відвідування, який проводитимуть представники духівництва, а саме Волинської Єпархії УПЦ КП.

Зокрема, 2 жовтня ієромонах Дмитрій та релігієзнавець, кандидат філософських наук Ігор Каленикович провели перше заняття факультативу, окресливши присутнім основні теми та меседжі, про які йтиметься надалі. До слова, на захід прибули ректор університету Петро Савчук та проректор з науково-педагогічної роботи Валентин Талах, — повідомили у виші.

Відтак, отець Дмитрій розповів, що це буде місце, де священику можна задати питання на духовну тематику чи просто поспілкуватися. Загальна тема курсу, що налічуватиме 10 лекцій — «Системний аналіз внутрішнього світу людини в її духовно-психологічному зрізі». Ієромонах додав, що імовірно одну з лекцій проведе і митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Ці лекції — це пробна річ. Як я це бачу? У православ’ї це називається пропедевтика аскетики. Аби зацікавити вас, ми назвали це системним аналізом, назва, так би мовити, перегукується з математикою.

Тобто це вступ в аскетику, в закономірність духовного світу. Усе, що ви хочете чи не хочете, старші ви чи молодші, жінки чи чоловіки — це все і усі ці процеси відбуваються в духовному світі. Є психологія по Фрейду, по Юнгу, по Юму, є східні релігії, є протестантство, мусульманство. А ми хочемо вам привідкрити глибоку завісу над православ’ям, тобто показати як православ’я дивиться на процеси, які відбуваються всередині кожної людини, в духовному світі. Ми прагнемо поділитися цим вченням. Я би хотів, аби ми спілкувалися про психологію, про аскетику, про людину. Якщо ми зрозуміємо ці ази, цю абетку, ми усвідомимо через що починаються депресії, через що ми гнійливі і що з цим робити», — звернувся до присутніх ієромонах Дмитрій.

Ігор Каленикович, своєю чергою, розповів про основні течії віросповідань та релігійних конфесій, що існують у світі. «Чим більше ти релігій знаєш, тим краще починаєш розуміти християнство. Те, що ми думаємо, що усі релігії пов’язані, схожі  ми дуже помиляємося. Тобто саму ідею християнства легше для себе зрозуміти, вивчаючи інші релігії», — резюмував кандидат філософських наук.

Тож, про основні суті православ’я, добротолюбіє, богословську магію та нумерологію в церкві можна поспілкуватися на факультативі, що відбуватиметься у Луцькому НТУ щовівторка о 15:00. Точне місце проведення буде відоме згодом.










Читайте також:Як у луцькому «політесі» відзначали День туризму.

Коментарі
04 Жовтня 2018, 14:23
"...богословську магію та нумерологію в церкві" ????
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром