Чи є в школах Луцька цькування

03 Жовтня 2018, 08:34
Булінг 2703
Булінг

«Не чіпай лихо, доки воно тихе», - саме таким принципом часто користуються освітні заклади в Луцьку, коли зустрічаються з жорстокістю серед підлітків.

Хоча за результатами психологічних досліджень, проблема насильства є надзвичайно актуальною темою. На щастя, наш регіон не входить до списку тих, де дана проблема є широко розповсюдженою, проте згадати варто, — йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Аби детальніше дізнатися, як позиціонують себе у соціумі луцькі підлітки та чи часто зустрічається серед них відкрита агресія журналісти відвідали кілька місцевих навчальних закладів.

За словами педагога Ольги Юрчук, у стінах школи рідко можна побачити конфліктні взаємини між дітьми, та й насильством це не назвеш. Натомість погляди учнів на те, як варто розв’язувати суперечки у кожного різні.

За статистичними даними, саме спадковість впливає на чутливість нервової системи до дії збудників агресії. Рефлекси ж формуються в ході розвитку особистості, та причин для підвищеної емоційної збудженості вистачає повсякчас.

 Актуальність проблеми зростає на тлі загальної агресії, настроїв несприйняття, конфронтації та ненависті, що панують в суспільстві. Інструментом поширення таких настроїв слугують соціальні мережі та засоби масової інформації. Часто ми забуваємо відому мудрість – посієш вітер – пожнеш бурю і самі засіваємо паростки цієї бурі. А підлітки дуже чутливі до загальних емоцій, можуть швидше і активніше їх проявляти.

Тому за вихованням і розвитком підлітка потрібно пильно спостерігати і робити все можливе для того, аби навколо було якомога більше теплих, ласкавих слів, доброзичливості і любові.

Читайте також: У Луцьку розказали,як протидіяти цькуванню в школах

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром