Луцьк, 11 серпня: безготівкові школи, мільйон для церкви і геть прапори з вікон

11 Серпня 2015, 20:04
3675

Сьогодні життя вирувало лише в міській раді. Про що говорили і що вирішили цього вівторка – читайте у «Картині дня».

 

Працівникам комунальних закладів освіти Луцька отримувати від учнів та їх батьків готівкові гроші за будь-яким призначенням. Батьківським комітетам рекомендують створити благодійні фонди і зареєструвати їх як юридичні особи.

Міський голова закликав познімати державні прапори з вікон. Микола Ярославович зауважив, що більшість вивішених на вікнах чи балконах стягів дуже вигоріла, тому кольори на них доволі бляклі. У зв’язку з наближенням державних свят мер попросив познімати державну символіку в неналежному стані, або просто оновити її.

Мер пригрозив лучанам лукашенківськими порядками. Микола Романюк визнав, що чинні в Луцьку порядки, які базуються на терплячості, не дають бажаних результатів. Тому він хоче перейняти досвід північних сусідів – білорусів, на вулицях яких завжди чисто. На таке рішення міського голову надихнув недавній візит у Брест.

Проект монумента Небесній сотні більше не обговорюється: мер закликав припинити сутички навколо нього. Міський голова пояснив, що конкурс на проект пам’ятника було оголошено від початку, все було відкрито, а зараз це переросло в гризню за славу. Проте серед лучан залишається чимало охочих подискутувати на цю тему, і навіть є альтернативні проекти.

А ще сьогодні лучанка попросила виділити їй земельну ділянку під високовольтними електролініями. Бо там засаджує огород її сусідка, яка постійно хвалиться своїми зв’язками, які дозволили їй це робити. Депутати відповіли на запит відмовою: земельна ділянка знаходиться в межах охоронної зони електроліній, тому її не можна ні орендувати, ні приватизувати.Так що "бєзпрєдєл" за кайдашевим сценарієм триває.

А у обласній раді Владика попросив мільйон гривень на реставрацію собору. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до депутатів обласної ради з проханням виділити гроші на ремонт зовнішнього фасаду Кафедрального собору. Останній зійшлися на рішенні звернутися до Кабміну для подальшого передбачення необхідної суми в державному бюджеті.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром