Військовий госпіталь відзначив 75-ту річницю

24 Червня 2016, 17:15

Цього року Луцький гарнізонний військовий госпіталь відсвяткував 75-ий ювілей.

Урочистості з нагоди свята відбулися у п’ятницю, 24 червня, у міському Палаці культури.

Лікарів госпіталю привітали колеги з інших міст та голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Начальник Луцького військового госпіталю Олександр Хоменко розповів, що після війни в Афганістані і 30-ти років спокійного життя, дико було чути про поранених на сході. Тоді, після обстрілів під Волновахою до Луцька госпіталізували перших поранених і з того часу госпіталь продовжує рятувати життя.

«Ми забрали тоді шість поранених. Правда потім були розмови, хто це вирішив. Але рішення було правильне – вони живі», – розповів Олександр Хоменко.

Також він зауважив, що був період, коли у госпіталі залишилися пусті полиці в аптеці та пусті рахунки у банку. Проте завдяки допомозі місцевої влади ліки діставали за одну ніч, знаходили і гроші на перевезення постраждалих.

До привітального слова долучився і Володими Гунчик.

«Військовий лікар – це людина, яка однією рукою має тримати скальпель, а у другій може бути автомат. Коли виникає потреба ці люди кладуть своє життя, захищаючи поранених бійців. Не один батько та мати в душі дякували лікарям а те, що вони зберегли життя дітей». – наголосив голова ОДА.

Він нагадав, що під час мирного життя про військовий госпіталь забули, проте значимість установи зрозуміли тоді,  коли з’явилися перші жертви АТО. А також наголосив, що ці сторінки історії медичної установи стануть етапом відновлення госпіталю, адже лікар залишиться важливою людиною у нашому житті.

Привітав військових лікарів  і начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук. Він передав привітання від міського голови Миколи Романюка та депутатського корпусу і побажав професійного росту тим, хто виконує нелегку роботу – рятує людські життя в умовах війни.