Для нової церкви в Луцьку виділяються 42 сотки землі

02 Жовтня 2018, 15:06
фото ілюстративне 4788
фото ілюстративне

У Луцьку планують виділити 42 сотки землі УПЦ КП для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних споруд.

Про це йде мова у проекті рішення міської ради “Про надання релігійній організації «Релігійна громада введення у храм Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату м. Луцька»,— пише Волинь ua.

Зазначимо, що у серпні виконком Луцької міськради скоригував проект детального плану території 40-Ж-2 кварталу. Це дозволило змінити цільове призначення землі.

Раніше на місці зазначеної ділянки мав споруджуватися дитсадок. Однак, депутати вирішили, що площа для цього замала. Тоді виникла ідея побудувати так звану «дитячу церкву». Частина громади виступила проти будівництва чергової релігійної споруди у місті, проте дієво донести свою позицію не змогла.

Читайте також: Відродження: жителі проспекту проти будівництва церкви.

Коментарі
02 Жовтня 2018, 18:37
Та досить ті церкви будувати, ніби стільки справді віруючилюдей багато. Зробили з релігії бренд та обовьязковий атрибут... Дитячі садки краще будуйте, більше користі буде, ніж від тих церков.
03 Жовтня 2018, 03:49
Наразі церква будь-якого патріархату себе дискредитує, і проявляє себе лише як спосіб заробітку грошей. Досить вже церков, нормальної інфраструктури немає(
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром