У Луцьку Посол Норвегії хвалив Волинь

02 Жовтня 2018, 10:32
Зустріч з очільником області 3018
Зустріч з очільником області

Волинська обласна державна адміністрація приймала поважну делегацію на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Норвегії в Україні Уле Тер`є Хорпестадом. 

Зустріч з головою Волинської ОДА Олександром Савченком відбулася в понеділок 1 жовтня 2018 року. Спілкувалися про результати інвестиційного бізнес-форуму «Волинь Інвест 2018», який відбувся 21 вересня 2018 року у місті Луцьку, — повідомили в міськраді.

Відтак, стало відомо, що представник Норвезько-Української Торгової Палати, який був присутній на форумі, зацікавився перспективами Волині та планує привести інвесторів в регіон.

«Я перший раз у Луцьку, в мене дуже хороші враження. Сподіваюся, що в майбутньому зможу відвідати й інші частини Волині. Я вважаю, що Волинська область має чимало спільного з Норвегією. Зокрема, що стосується історичного підгрунття — Київської Русі. Та й зараз ми можемо співпрацювати — наукові стосунки ми вже розвиваємо, з Східноєвропейським національним університетом, а інвестиційні теж чекають на нас», — запевнив Уле Тер`є Хорпестад.

Окрім результатів інвестиційного форуму обговорили також політичну ситуацію на Волині, трудову міграцію, реформування та розбудову інфраструктури регіону.

Так, Олександр Савченко розповів, що в області — багато політики, проте його цікавлять інвестиції.

«Я ніколи раніше внутрішньо не визначав, що нам вкрай необхідні інвестиції. Я вважаю, що перше — необхідно припинити красти, а друге — ми самодостатній регіон; просто треба створити умови для місцевих підприємців, тоді й інвестори самі заходитимуть на Волинь. 

У нас є чудова платформа — Торгово-промислова палата, де є вся необхідна інформація для інвесторів. Окрім того, пробуємо створити класифікатор резервів, куди на Волині можна зайти бізнесу», — зазначив очільник Волині.

Іноземний гість, в свою чергу, відзначив значний потенціал та розвиток області:

— Я помітив, що населення Волині дуже проєвропейське. Ви прикордонна область, але багато ваших краян — на фронті. Норвегія підтримує вас у боротьбі за єдність.

Насамкінець керівник найвищої адміністрації краю Олександр Савченко та Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні Уле Тер`є Хорпестад обмінялися подарунками та запрошеннями в гості.






Читайте також: У луцький університет приїде Посол Норвегії.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром