Луцька «Волинь» перемогла у «західному дербі»

02 Жовтня 2018, 08:16
Дмитро Козьбан та Денис Кожанов 2005
Дмитро Козьбан та Денис Кожанов

У поєдинку з івано-франківським «Прикарпаттям» луцька «Волинь» могла забити ще до завершення першого кола секундної стрілки.

Півзахисник Денис Кожанов прорвався по правому флангу та віддав вивірений пас на Ігоря Карпенка, однак удар молодого форварда заблокував голкіпер гостей Іван Піцан, а добивання Сіаваша Хагназарі було неточним, — повідомили в прес-службі ФК «Волинь».

Минула хвилина – і воротар знову рятував «Прикарпаття» - цього разу під час «побачення» з Андрієм Яковлєвим, якому віддавав передачу той-таки Карпенко. Гості відповіли декількома спробами дальніх ударів, однак більш небезпечним вийшов удар Василя Курка, який йшов по центру, однак ледь не «підловив» голкіпера відскоком від газону.

В основному гра йшла на гостьовій половині поля, а підопічні Володимира Ковалюка левову частку ігрового часу перебували за лінією м’яча. У середині першого тайму Піцан знову врятував свою команду – цього разу відбивши удар Сергія Петька після подачі Кожановим кутового. Окремо слід відзначити гру нашого найкращого бомбардира – Денис у цій грі діяв як «вільний художник», а його іноді протягом хвилини-двох можна було бачити на абсолютно різних позиціях. Перший тайм так і завершився без голів, незважаючи на спроби ударів від Дмитра Козьбана та Івана Цюпи.

А от на початку другого свій найкращий шанс для взяття воріт втратили гравці «Прикарпаття». Богдан Оринчак на фланзі протиснув Петька та віддав передачу на район «точки» - а звідти Роман Барчук пробив повз Віталія Неділька, однак і повз ближню стійку наших воріт. Розв’язка поєдинку настала у середині тайму. Спочатку Піцан потягнув хитрий штрафний удар від Кожанова, який з незручної позиції спрямовув м’яч у кут стінки, а потім у власні ворота «кулястого» ледь не зрізав капітан гостей Петро Ковальчук – м’яч вилетів на кутовий…

Саме цей корнер у підсумку став вирішальним. Подача знайшла голову Петька, а після його удару м’яч влучив у руку гравцю «Прикарпаття». Арбітр зустрічі призначив пенальті, а Кожанов, після подачі якого «Волинь» і заробила «точку», упевнено розвів голкіпера та шкіряну сферу в різні кути – 1:0. Стадіон облегшено видихнув, а наші футболісти робили усе для того, аби втримати результат. Хоча на 78-й хвилині питання переможця можна було й закривати – Кожанов віддав пас у центр Хагназарі, а іранець зряче бив у дальні «дев’ять» – гостей врятувала поперечина! Надалі наша команда вміло зіграла на утримання переможного рахунку, а фінальний свисток зафіксував мінімальний успіх команди Андрія Тлумака. 1:0 – «Волинь» знову рівняється у турнірній таблиці з «Колосом», до якого поїде на виїзд уже цього тижня.  

Читайте також: У Луцьку всі налаштовані на повернення в Прем'єр-лігу, - гравець «Волині»

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром