У Луцьку відкрили Центр норвезької культури

01 Жовтня 2018, 22:54
Уле Тер'є Хорпестад 2573
Уле Тер'є Хорпестад

У доповнення до англійської, німецької та французької луцькі студенти факультету іноземної філології СНУ імені Лесі Українки вивчатимуть ще й норвезьку. 

Щоб поглибити знання молоді про ще одну країну і культуру, на запрошення ректора СНУ імені Лесі Українки Ігора Коцана до Луцька завітав Посол Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад. Про це йдеться в сюжеті каналу «Сфера-ТВ»

Аби послухати дипломата в актовій залі зібралось багато студентів. Поспілкувавшись, перейшли до основного завдання – відкриття Центру норвезької мови та культури. Стрічку розітнули, а щоб студентам було звідки черпати знання – пан Уле Тер'є Хорпестад подарував новоствореному Центру чимало цікавих книг. Дипломат зазначає, що такою зацікавленістю українських студентів до норвезької культури був вражений.

Студентам зустріч із Послом припала до душі. Ще більше потішила можливість вивчати норвезьку мову у стінах рідного факультету.

Реальна інтеграція України в Європейське співтовариство власне і складається з конкретних взаємин з європейськими країнами. Приємно, що ініціативу нашого вишу на цей раз підтримало Норвезьке посольство. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром