«Волиньобленерго» вимагає від «Луцькводоканалу» сплатити борг

01 Жовтня 2018, 17:05
Луцькводоканал 2562
Луцькводоканал

ПрАТ «Волиньобленерго» вимагає від КП «Луцькводоканал» та підприємства «Нововолинськводоканал» самостійно обмежити споживання електричної енергії своїми об’єктами до рівня фактичної оплати за заборгованість, яка станом на 1 жовтня 2018 року по КП «Луцькводоканал» уже перевищує 13,3 млн. грн., по підприємству «Нововолинськводоканал» – 3,0млн.грн..

Про це повідомили у прес-службі компанії.

Протягом 2018 року накопичення боргів за спожиту електроенергію КП «Луцькводоканал» зростає, що є вагомою загрозою сталій роботі енергосистеми Волинської області та надійному електропостачанню споживачів. Підприємство «Нововолинськводоканал» також має досить значну заборгованість, яка майже не знижується, - кажуть «енергетики».

Як повідомили у компанії, з початку 2018 року КП «Луцькводоканал»  розрахувався з ПрАТ «Волиньобленерго» тільки на рівні 77% від спожитої електричної енергії і, як наслідок, за період з січня 2018 року по вересень 2018 р. приріст заборгованості уже склав більше 7 млн. грн., що фактично складає двохмісячний обсяг товарної продукції КП «Луцькводоканал».

«КП «Луцькводоканал» щомісяцяі далі продовжує накопичувати заборгованість за спожиту електричну енергію та станом на 1 жовтня 2018 року вона уже перевищує 13,3 млн. грн.!» – повідомляє прес-служба ПрАТ «Волиньобленерго». Підприємство «Нововолинськводоканал» з початку 2018 року розрахувалося лише на рівні 87 відсотків за спожиту електричну енергію, що призвело до збільшення заборгованостідо 1,2 млн.грн.

Читайте також: «Луцькводоканал» хоче відкрити сервісний центр

«З огляду на вищевикладене, з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, уникнення загроз нормального функціонування об’єктів життєзабезпечення Волинської області, ПрАТ «Волиньобленерго» вимагає сплатити наявну заборгованість в терміни відповідно до діючих договірних умов. У разі ж неможливості погашення заборгованості та відсутності коштів на сплату поточних зобов'язань, енергопостачальник вимагає вжити заходів відповідно до п. 5.5.5. Правил роздрібного ринку електричної енергії, а саме: за умови неповної оплати за спожиту електричну енергію самостійно припинити власне електроспоживання відповідно до умов договору або знизити його до рівня фактичної оплати», — заявили у «Волиньобленерго».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39