У Луцьку бракує коштів на ремонт дворів

01 Жовтня 2018, 13:11
Луцькрада 2179
Луцькрада

Аби завершити міську програму із ремонту прибудинкових територій за 2018-2019 роки, потрібно у наступного році змінювати підходи до формування бюджету.

Про це говорили депутати міської ради під час останньої сесії, — пише Конкурент.

В цьому році вдасться зробити лише шосту частину задуманого, адже фінансування бракує. Загалом у програмі вказаний ремонт 64 територій.

Станом на 9 вересня у Луцьку відремонтували лише 3 прибудинкові території. Ще шість — у роботі. При цьому частина ремонтів тягнеться ще з минулих років.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась підкреслює, що темпи виконання робіт у першу чергу залежать від фінансування.

«У нас є напрацьована проектна частина. Якщо будуть гроші, то якщо почати з березня, то можна встигнути. Все питання в фінансуванні», — зазначив Юрій Крась.

Він каже, що нині роботи заплановані на проспекті Волі, 3, 5, 7 та Федорова, 8. І найімовірніше це будуть останні об'єкти в цьому році.

Депутат Павло Данильчук (фракція ПП «Громадський рух «Народний контроль») каже, що програма по ремонту дворів та доріг на цей рік не виконується належним чином. Він підозрює, що ситуація може погіршитися, якщо доведеться знову ділити бюджет міста для того, щоб покрити виплату заробітної плати бюджетній сфері міста. Адже субвенція, яку має надати держава, досі не надійшла. Тому не потрібно у наступному році передбачати як місцеві витрати те, що має покривати республіканський бюджет, вважає обранець.

Депутат Тарас Шляхтич (фракція ПП «Об'єднання «Самопоміч») чекає листопада, коли фактично всі роботи по програмі будуть завершені і можна буде бачити результативність виконання програми.

«Думаю, що це одна з найважливіших програм міста. Чому так відбулося? Нам, певно, розкажуть відповідальні особи. Гроші є. Але є пріоритети, куди вони розподіляються. Грошей у бюджеті, порівняно з минулим роком, стало більше», — зазначає Тарас Шляхтич.

Депутат Борис Смаль (фракція ПП «Українське об'єднання патріотів-УКРОП») натомість підтверджує, що фінансування бюджету дійсно обмежене і грошей не вистачає не лише на прибудинкові території.

«В основному всі гострі питання на сесії точаться лише по фінансам. Спостерігаємо, як доводиться з однієї статті витрат на іншу перекидати кошти. Часто це викликає ажіотаж. Так, наприклад, було зі школою №27 та реабілітаційним центром. Потім ті кошти назад будемо повертати. На жаль, є нестача і галузь житлово-комунального господарства ця галузь теж торкається. Адже це найбільш фінансовоємна галузь», — зазначив депутат. Він сподівається, що до 2019 все ж буде реалізована програма та наголошує, що нині змінився підхід до ремонту, роблячи її більш комплексно, включаючи в ремонт в тому числі нове спортивне та дитяче обладнання.

Читайте також : Показали, на яких вулицях Луцька роблять ремонт.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром