На дах наосліп: у Луцьку дивилися завершальну виставу «Мандрівного вішака»

01 Жовтня 2018, 13:14
Вистава у Луцьку 3210
Вистава у Луцьку

Чи міг собі коли-небудь подумати волинський поет Кость Шишко, що його вірші зберуть більше сотні людей, водитимуть їх поверхами новобудови, ганяючи натовпом по нешироких сходових клітках, між щойно пофарбованими стінами, з темряви коридорів і до світла просторих вікон з чудовими краєвидами? 

Навряд чи. Як і не міг уявити, що історія його життя стане основою експериментальної вистави-лабораторії «Шишко», що її дясяток акторів з різних українських театрів зіграли у неділю, 1 жовтня. 

Завершальна вистава Міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак» зібрала глядачів у одній із багатоповерхівок житлового комплексу  «Супернова» групи будівельних компаній «ІНВЕСТОР». Дія розпочалася на газоні, а потім плавно із темного підвалу перенеслася просто на просторий дах. На майже кожному із 9 поверхів новобудови відбувалася якась дія. На одному – вечірка з ілтературними читаннями, на іншому – суд та вигнання Шишка з комуністичної партії, ще на одному – блукання наосліп з руку з поводирями-акторами та віршами. 

Кульмінацією стала вечірка на даху будинку. Разом із ді-джеєм актори читали один із віршів Шишка:

Тримаю світ у трепетних долонях,
хоч в ньому самовпевненість дрібна моя.
Про радість бути шепчуть вам з бездоння
Лі Бо, Хайям, Війон, Бодлер... і я!

Виставу у новобудові дивилися двічі, і попри все, далеко не всі охочі змогли потрапити на спектакль. Для них організатори бережуть сюрпризи на наступному «Вішаку».


























Читайте також: Дрогобицькі театрали зібрали аншлаг у луцькому «Промені».

 

Текст - Людмила РОСПОПА

Коментарі
08 Жовтня 2018, 12:31
" попри все, далеко не всі охочі змогли потрапити на спектакль" - це відбулося через непрофесіоналізм організаторів, які банально не змогли забезпечити реєстрацію бажаючих. Чому б одразу при публікації оголошення не написати, що кількість місць обмежена? Крім того, одна з організаторів дозволила собі не надто чемний тон, коли ми з подругою пішли в ту ж сторону, що й ті, яких відібрали для показу. Всього-навсього ми пішли дорогою додому, якою й прийшли туди) Але пояснення її не влаштовували(
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром