Відкрили меморіальну дошку Борису Клімчуку

29 Вересня 2018, 21:26
Біля освяченої меморіальної дошки Борису Клімчуку 3722
Біля освяченої меморіальної дошки Борису Клімчуку

З ініціативи місцевих жителів, 27 вересня 2018 року, вперше в історії села, Воля Любитівська  під відкритим небом на території НВК «ДНЗ– ЗОШ І-го ступеня» святкувала День села.

Звичайно, найбільшою цінністю будь-якого населеного пункту чи то великого, чи то малого є його жителі, з поміж них людина, котра залишила по собі вагомий слід і, котра  до нині живе у серцях і  пам’яті односельчан – син волинського краю Борис Клімчук, - повідомили у Ковельській РДА.

Варто зазначити, що до Дня села організатори свята приурочили знаменну подію, а саме  відкриття пам’ятної дошки колишньому голові облдержадміністрації, дипломатові, людині, яка безмежно і всеосяжно любила рідну Ковельщину,  Волинь і її жителів - Борисову Петровичу Клімчуку.

З нагоди свята  та  в очікуванні його  яскравої, теплої і задушевної атмосфери  цього осіннього дня біля місцевого навчального закладу  зібралися тутешній люд та гості, серед них: голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Віктор Козак, перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, помічник народного депутата України Степана Івахіва  Наталія Маленицька, дружина Бориса Клімчука Світлана Олексіївна та його сестра Ірина Петрівна, голова Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик, Любитівський сільський голова Віктор Павлов.

На початку зібрання - офіційне відкриття меморіальної дошки Борису Клічуку, котра виготовлена за сприяння родини та Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» і нині  знайшла своє місце на фасаді НВК «ДНЗ– ЗОШ І-го ступеня». Чин освячення здійснив отець Віталій, настоятель храму Петра Могили, на знак вічної пам’яті  до  меморіальної дошки учасники зібрання  поклали живі квіти.

Звертаючись до жителів Волелюбитівської громади  та гостей свята  голова райдержадміністрації Віктор Козак акцентував увагу, що така дата, як 27 вересня багата на події, зокрема, визначного характеру, адже вперше  Воля Любитівська святкує свій День села,  християни цього дня відзначають величне свято Воздвиження Животворящого Хреста Господнього. То ж Віктор Теодосійович побажав усім міцного здоров’я, гарного свята, позитивних емоцій та мирного неба над Україною.

 «Сьогодні своє професійне свято святкують працівники дошкілля, не випадковим є той факт, що  ми знаходимось на території закладу дошкільної освіти та школи одночасно, яку свого часу було зведено за сприяння Бориса Петровича Клімчука. І так склалось, що саме сьогодні  на знак данини поваги і вдячності ми офіційно відкрили меморіальну дошку земляку, людині, котрій не байдужа була доля рідного села, Волині та України  Борису Петровичу Клімчуку. Про ті добрі справи, котрі Борис Петрович зробив для малої батьківщини знають усі місцеві жителі, адже за його сприяння будувався духовний храм, відбулось підведення газопроводу, будівництво доріг та ряд інших, котрі були зроблені з великою любов’ю до рідного краю», — говорив голова РДА.

 Користуючись нагодою Віктор Козак подякував усім хто долучився до організації  відкриття меморіальної дошки та йпідготовки Дня села, а з нагоди професійного свята Дня працівників  дошкілля, за вагомий внесок у справу навчання та виховання дітей Ковельщини  колективу НВК «ДНЗ– ЗОШ І-го ступеня» с. Воля Любитівська  Віктор Теодосійович вручив відзнаку Ковельської райдержадміністрації та районної ради. 

Теплими та щирими були слова вітань адресовані помічником народного депутата України Степана Івахіва  Наталією Маленицькою,  жителям громади з нагоди Дня села, а також спогади про видатну людину Волинського краю Бориса Клімчука.

Бриніли сльози на очах, коли про чоловіка і рідного брата, про його дитячі, шкільні та роки професійної діяльності говорили найрідніші люди  - дружина Світлана Олексіївна та сестра Ірина Петрівна.

Добірку привітань та спогадів доповнили голова Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик, Любитівський сільський голова  Віктор Павлов.

А далі, як це і притаманно святкуванню Дня села для усіх жителів громади аматорами сцени була презентована  цікава та різнопланова концертна програма.

Незабутніми були творчі номери молодіжного колективу  «Мальви» із села Скулин, колективу  РБК «Колорит», молодіжного танцювального колективу БК  с. Любитів, вокалістів із с. Дроздні, вихованців та вчителів місцевого закладу освіти, а також гумористичні твори у виконанні місцевих жителів.

Окрім того, гості та жителі села мали гану нагоду  пригоститися смачним українським кулішем, який старанно  та за власною рецептурою приготували місцеві господині та запашним короваєм. Тож скуштувати ці страви назбиралось багато охочих. Не довелося сумувати і дітворі, адже для них було запропоновано чимало розваг та  дозвілля.

Традиційно випробувати власне везіння учасники свята мали можливість під час розіграшу святкової лотереї, яка, до речі, була безпрограшною.

Ось і завершилось свято, та люди не розходились, адже лунала музика, хтось брався до танцю, інші ж привітно спілкувались, адже такої гарної нагоди у них давно вже не було.















іля освяченої меморіальної дошки Борису Клімчуку
іля освяченої меморіальної дошки Борису Клімчуку

Виступи народних колективів
Виступи народних колективів

Виступи народних колективів
Виступи народних колективів






Розваги для дітей
Розваги для дітей

Розваги для дітей
Розваги для дітей

Частування кулешем
Частування кулешем

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром