У Луцьку презентували виставку доньки полеглого Героя

28 Вересня 2018, 22:45
Виставка доньки полеглого Героя 2633
Виставка доньки полеглого Героя

У Луцьку відкрили персональну виставку доньки полеглого Героя – Крістіни Смірнової.

Дівчина в червоному, ранок в Парижі… Усе це – зворушливі назви полотен юної волинської художниці.

«Мій внесок в життя світу – моє вміння малювати» – слова, які стали гімном юної художниці.

Донька полеглого Героя, Крістіна Смірнова кидає своєрідний виклик суспільству своїми полотнами, сповненими життя.

Коли раніше малювання було просто хобі – то нині дівчина вітала всіх на дебютній персональній виставці.

Шлях до пізнання себе, розповідає Крістіна, був нелегким. Постійні сумніви, страхи, та крок за кроком полотна ставали лише досконалішими. Згодом малювання стало частиною життя, заняттям, яке дозволяло забути про буденність, проблеми і, звісно, давало хоч кілька годин не думати про втрату батька. Переборовши внутрішні перепони, за підтримки волонтерського руху «Меценати для солдата» дівчина вирішила відкритися для людей і показати свій талант.

Привітати художницю прийшло чимало гостей. Мама Крістіни Смірнової розповіла, що був момент, коли дівчина зареклася ніколи більше не брати олівця до рук, та, спробувавши свої сили у заняттях інших жанрів, зрозуміла, що образотворче мистецтво не проміняє ні на що інше. Спочатку дівчина малювала олівцями, згодом акрилом, проте мрії про олійні фарби не залишали уяву. Наважилась і з'явилась перша картина, написана олійними фарбами «Закохані».

На виставці представлені кілька олійних полотен і це далеко не кінець.

Після втрати батька Сергія Смірнова, дівчина активно брала участь у волонтерській діяльності. Художниця зазначає, що волонтери – це її друга сім'я, без підтримки яких, виставка б не відбулася. Сама ж Крістіна, отримані кошти від продажу картин часто переказує на допомогу дітям, які теж втратили батьків під час бойових операцій.

Виставка недарма має назву «Відродження». Адже на цих полотнах ми бачимо іншу коцепцію, тематику, яка сподабалась навіть молоді.

Роботи Крістіни Смірнової дивують та вражають водночас. Це ще тільки перші кроки на шляху до здійснення мрії, проте дуже вдалі. Будемо спостерігати за успіхами талановитої лучанки та радіти новим звершенням разом з нею.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024