Тролейбусники хочуть взяти кредит

22 Червня 2016, 18:15
1557 Джерело: like.sumy.ua

Аби поповнити баланс обігових коштів, Луцьке підприємство електротранспорту планує взяти овердрафтний кредит.

Про це головний бухгалтер підприємства Лариса Каткова розповіла на засіданні постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у середу, 22 червня.

Вона зауважила, що попри те, що цього року завдяки допомозі міської ради вдалося погасити заборгованості підприємства та виплатити заробітну плату працівникам, часто тролейбусники відчувають нестачу обігових коштів. Бухгалтер зазначила, що у кредит планують взяти 998,5 тисяч гривень терміном на 12 місяців. Гарантом кредиту має виступити Луцька міська рада.

Підтримав ініціативу підприємства заступник луцького міського голови Сергій Григоренко. Члени комісії рекомендували проект рішення до затвердження на пленарному засіданні сесії міськради. Проголосували депутати і за план розвитку підприємства, розрахований на 2017-2020 роки.

Заступник директора ЛПЕ Віктор Мозоль розповів, що на підприємстві є ряд проблем, які планують вирішити протягом зазначеного періоду. Серед них – модернізація та технічне переоснащення системи оплати, оновлення парку рухомого складу, заміна контактної мережі та ремонт приміщень підприємства.

Ці нововведення матимуть чимало позитивних наслідків для ЛПЕ. Зокрема, за допомогою введення автоматизованої системи оплати хочуть мінімізувати готівковий обіг та вести чіткий облік витрат. Ремонт мережі сприятиме збільшенню рухомого складу та економічному використанню електроенергії.

Першочерговим, на думку Віктора Мозоля, є введення автоматизованого обліку пасажирських перевезень і оплати за проїзд. Оскільки це дозволить зібрати інформацію про завантаження маршрутів та кількість пільговиків, що у свою чергу дасть можливості для розвитку підприємства.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром