Як у луцькому «політесі» відзначали День туризму

27 Вересня 2018, 17:51
День туризму в ЛНТУ 2651
День туризму в ЛНТУ

Студенти та викладачі Луцького національного технічного університету креативно відзначили Всесвітній день туризму. Так, вони підготували святкову вікторину із подарунками, поділилися секретами вдалого походу та навіть влаштували «Ореш і Решку» по-луцьки.

Захід відбувся у стінах ЗВО 27 вересня. До участі у святі долучилися студенти, викладачі та проректори Луцького НТУ, - повідомили у прес-службі вишу.

Передусім організатори свята влаштували невеличку вікторину для справжніх туристів, під час якої запитували, які речі краще класти на дно рюкзака, а які вгорі, де відведене місце для хліба, а яке для ковдри тощо. Серед спритних студентів, похизувався туристичними навиками й проректор із науково-педагогічної роботи Валентин Талах, за що й отримав приз.

«Вітаю організаторів і усіх присутніх зі святом. Можливо ви здивовані, чому я активно брав участь у грі. У мене в житті було два серйозних захоплення: туризм, при чому я відходив років 15 на Кавказ із рюкзаком, інше захоплення – читання. Але я вам заздрю, хлопці і дівчата, бо якщо зараз поїздки кудись для мене хобі, якому я віддаю свій вільний час, то для вас  - це саме той випадок, коли можна поєднати те, що люди люблять зі своєю професією. Тобто у свій робочий час ви можете займатися тим, що приносить задоволення не тільки комусь, але й вам. Вітаю вас із обраною професією, бажаю реалізуватися і щоб ваше життя склалося найкращим чином. Будьте справжніми туристами не тільки по спеціальності, а й у своїй душі», - звернувся Валентин Талах до студентів кафедри туризму.

Своєю чергою, привітав майбутніх туристів проректор із науково-педагогічної роботи Сергій Шимчук: «Кожна щаслива людина є туристом, адже туризм починається із народження, із самих маленьких кроків і супроводжує людину усе життя. Адже пізнання світу починається із того, що людина десь ходить, щось дізнається, а це уже є туризмом. Коли людина кудись їздить, вона пізнає світ, нині розвивається віртуальний туризм, коли не потрібно витрачати кошти, але також можна чимало пізнати. Але відчуття від вогнища, від емоцій, які отримуєш від побаченого в живу, ні з чим не порівняні враження. Я вам бажаю стати справжніми туристами і відповідно щасливими людьми».

Потому до студентів звернувся декан факультету екології, туризму та електроінженерії Владислав Волинець: «Сьогодні туристична галузь динамічно розвивається, тому, шановні студенти, у вас попереду дуже багато роботи, адже в Україні дуже багата історія, є чимало архітектурних пам’яток і є на що подивитися. Нині ви у надійних руках, бо ті викладачі, які вас навчають, є професіоналами, гарними педагогами і потужними науковцями. Саме вам доведеться піднімати на новий рівень туристичну галузь. Тож бажаю вам наснаги, наполегливості і будьте туристами, бо всі ми у душі туристи».

Аби розважити гостей свята, організатори підготували підбірку туристичних лайфхаків, а також показали студентську версію популярного шоу «Орел і Решка» по-луцьки.

Насамкінець із музичним привітанням виступила студентка Ілона Свид, після чого уся туристична спільнота Луцького НТУ зробила спільну світлину.

 

Варто зазначити, що Всесвітній день туризму — свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв'язків між народами різних країн. Свято встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 року в місті Торремолінос, Іспанія.

У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації — головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією та розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики.

У вересні 1999 року на XIII сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що проходила у м.Сантьяго (Чилі), Україну було обрано до Виконавчої ради організації.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром