Волинянка Майя Москвич відправилася на «Ігри Нескорених»

27 Вересня 2018, 15:50
Майя Москвич поїде на Ігри Нескорених 3984
Майя Москвич поїде на Ігри Нескорених

Єдина жінка в українській збірній «Ігор Нескорених», волинянка Майя Москвич зустрілася з лучанами перед відправкою на престижні міжнародні змагання.

Кілька років поспіль, з початком бойових дій на Сході, українці беруть участь у «Іграх Нескорених». Спортивні змагання військових, котрі отримали травми під час війни, відбуваються в австралійському Сіднеї. Цього року у складі збірної України на змагання поїде волинянка, уродженка маневиччини Майя Москвич. Вона представлятиме країну у спортивній стрільбі з лука.

У овальному залі Волинської обласної ради зібралося кількадесят лучан, аби провести Майю на ігри, підтримати та побажати успіху у суперскладному випробуванні.

Волинянка поїхала на Ігри Нескорених
Волинянка поїхала на Ігри Нескорених

Зустріч відбулася за участі голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

Майя Москвич воювала на сході України протягом трьох років у складі кількох батальйонів. У 2014 році пішла добровольцем в АТО у складі батальйону Національної гвардії імені генерала Сергія Кульчицького. Згодом служила в розвідувальному батальйоні «Гарпун». У 2015 році підрозділ розформували. Його бійці ввійшли до полку поліції особливого призначення «Миротворець», звідки Майя звільнилася за станом здоров’я.

Читайте також: Ветеранка АТО з Маневич запустила «часниковий» бізнес

«Ігри Нескорених» – це про українців. Особливо про українських дівчат. Вони часом «не скоре ніші», сильніші, аніж українські чоловіки. Майє, Ви єдина жінка в команді. Але не хвилюйтеся, що Ви там залишитесь одна. За Вами стоїть вся княжа Волинь», - переконував Олександр Савченко.

Волинянка поїхала на Ігри Нескорених
Волинянка поїхала на Ігри Нескорених

Волинянка поїхала на Ігри Нескорених
Волинянка поїхала на Ігри Нескорених
 

«Я йшла на війну з одною метою: вигнати ворога. І я не герой, бо не досягнула мети. 3а 3 з половиною роки діяльності – здоров’я нема, а мета не досягнута. Але якщо я лишилася жива, значить все ще попереду», - розповіла Майя.

Підготовка до змагань далася дівчині нелегко, адже досвіду стрільби з лука у неї майже не було.

«Я почала тренуватися тільки в кінці березня. Ще одна складність була в тому, що в Луцьку нема можливості тренувати стрільбу з лука, і мені доводилося кожного разу їздити в Київ. На сьогодні я все ще не настільки впевнений стрілок, аби щось обіцяти», - пояснює дівчина.

Волинянка поїхала на Ігри Нескорених
Волинянка поїхала на Ігри Нескорених

За її словами, стрільба з лука – чи не найкраща реабілітація для АТОвців, які на Сході так звикли до зброї, що в цивільному житті її часом дуже не вистачає. Саме тому Майя звернулася до голови ОДА з пропозицією облаштувати місце для спортивної стрільби у Луцьку.  

Зараз Майя стріляє на дистанцію 18 метрів, і зізнається, що виходить у неї це краще, аніж стріляти з ПМ.

Волинянка поїхала на Ігри Нескорених
Волинянка поїхала на Ігри Нескорених

20-27 жовтня 2018 року відбудуться міжнародні змагання «Ігри Нескорених». У змаганнях у візьмуть участь збірні команди військових Афганістану, Австралії, Канади, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Іраку, Італії, Йорданії, Нідерландів, Нової Зеландії, Великої Британії, США, Румунії, Польщі та України. Майя Москвич візьме з собою прапор Волинської області. Їй дуже важливо, аби хтось у Сіднеї тримав його на трибунах, поки вона виступатиме.

Читайте також: «Нескореному» переможцю Сергію Торчинському вручили відзнаку.

18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром