Луцькрада може подати до суду на Кабінет Міністрів

22 Червня 2016, 12:39
2122 Джерело: www.chas.cv.ua

Луцька міська рада розглядає можливість судового процесу з Кабінетом міністрів, якщо перевезення пільговиків не компенсують наступного року.

Про це заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив на засіданні постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у середу, 22 червня.

Зокрема він розповів, що цього року ситуація з фінансуванням пільгових категорій навряд чи зміниться – місто змушене буде оплатити проїзд пільговиків у міському транспорті. Проте, міська влада сподівається, що на 2017 рік з державного бюджету гроші все ж таки виділять. В іншому випадку керівництво міста готове до радикальних дій:

«Якщо держава не вирішить проблему з пільговиками, ми розглядаємо варіант подати до суду на державу Україна і відмовимося возити інших пільговиків, окрім лучан», – розповів Сергій Григоренко.

Також він нагадав, що минулого року з державної казни на перевезення пільговиків місту дали 15 мільйонів. Таку суму мають надію отримати і у 2017 році. Якщо ж держава не виправдає надії, то місто готове подати до суду на Кабінет Міністрів.

Окрім того, говорить Григоренко, в такому випадку право пільгового проїзду в міському транспорті наступного року матимуть виключно лучани, які отримають відповідні картки. Обмежити хочуть і кількість пільгових поїздок – імовірно, встановлять ліміт до 4 поїздок на добу. Решту подорожей у тролейбусі пільговик оплачуватиме в повному обсязі. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром