У Луцьку «дали дорогу» безготівковому проїзду

26 Вересня 2018, 22:05
Безготівковий проїзд 2149
Безготівковий проїзд

Депутатів міської ради ухвалили Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті  Луцька.

Начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Володимир Степанов розповів, що вони працюють над тим, аби впровадити у міському громадському транспорті безготівковий розрахунок за проїзд. На його переконання, це дасть можливість контролювати рух коштів, вести облік пасажирів, - повідомили у прес-службі міськради 26 вересня.

Нині, за його словами, практично нереально точно порахувати пасажиропотік. Перевізники апелюють, що в окремі дні їм необхідно зменшити кількість автобусів на маршрутах.

Володимир Степанов зауважив, що відповідно тоді можна буде коригувати кількість маршруток на тому чи іншому маршруті.

Начальник управління транспорту зазначив, що зараз розпочинають відповідну процедуру. Однією з вимог є те, що така система повинна бути повністю автоматизованою. Люди зможуть оплачувати проїзд у транспорті банківськими картками чи спеціальними картками. Крім того, пільгові категорії громадян також отримуватимуть спеціальні картки та прикладатимуть їх до валідаторів і їм списуватимуться чи кошти, чи кількість поїздок.

Запитання до доповідача виникли у депутата Миколи Федіка, який поцікавився ситуацією з приміськими маршрутками, які курсують вулицями Луцька.

Володимир Степанов сказав, що проводитимуть відповідну роботу з приміськими перевізниками, аби вони враховували рішення Луцької міської ради у своїй роботі.

Депутат Ігор Поліщук зауважив, що ведеться робота з обмеження руху приміських автобусів центральними вулицями Луцька. За його словами, це нині актуальне питання, адже кількість транспорту постійно збільшується. Він наголосив, що зміни планують впровадити у 2019 році. На його переконання, це повинно стати додатковим стимулом для приміських громад у співпраці з Луцьком.

Коментарі
27 Вересня 2018, 01:24
А ГРОШІ КОМУ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром